Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

 

Την είδα για πρώτη φορά στην ταινία που πήρε το Όσκαρ, το 2013, το «Οδηγός Αισιοδοξίας» με τον Μπράντλυ Κούπερ και τον Ρόμπερ ντε Νίρο. Το αστέρι. Ταλεντάρα. Φρέσκο πράμα στο Χόλυγουντ, όλα τα ατού που χρειάζεται μια γυναικα ηθοποιός για να γίνει επιτόπου σταρ. Κούκλα. Με δική της ομορφιά. Με τσογλανισμό και νταηλίκι. Και κορμάρα.

Η Μέρυλ Στρηπ, το πρώτο πακέτο του παγκόσμιου σινεμά τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν υπήρξε γκόμενα. Ακόμα και πιτσιρίκα. Μαγική ηθοποιός, δεν υπάρχει καλύτερή της, όμως όχι, σε παρακαλώ, ως γυναίκα.

Αυτή, η Τζένιφερ Λώρενς, γεννηθείσα 15 Αυγούστου, σα σήμερα το 1990, κάτι Τζένιφερ Άνιστον και Αντζελίνα Ζολύ, τις έχει για πρωινό τσάι. Είναι η διάδοχος της Μέρυλ Στρηπ. Για κάθε ρόλο, δραματικό, κωμικό, για ταινία εποχής, μυστηρίου, αστυνομική, φαντασίας. Για κάθε τι. Τεράστια ηθοποιός και θηλυκό που σε μουδιάζει.

Κυκλοφορούμε στον αιώνα όπου όλα επιτρέπονται. Όλα λέγονται. Ο καθένας είτε επώνυμος, είτε άγνωστος άνετα δηλώνει, πληκτρολογεί όποια μαλακία του κατέβει. Δημόσια. Μιλάμε ότι τέτοιο έργο δεν το έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα. Οι πάντες κρίνουν τους πάντες και δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά.

Όταν, όμως, είναι η Τζένιφερ Λώρενς, όταν από τα 23 της πήρε το Όσκαρ, τότε έχει το δικαίωμα να ομιλεί. Να σχολιάζει. «Είμαι απογοητευμένη από τους άνδρες! Δεν βρίσκω άνδρα όπως τον θέλω. Μόνον έναν άνδρα κάθε χρόνο βρίσκω...». Το είπε η Τζένιφερ Λώρενς, τούτος ο θηλυκός δυναμίτης. Γκόμενα που τα έχει όλα επάνω της. Ομορφιά, κορμάρα και κυρίως λάμψη. Κορίτσι που ακτινοβολεί είναι.

Να προλάβω να πω ότι είμαι θαυμαστής της Jennifer Lawrence. Η κυρία γεννήθηκε με την προίκα να γίνει σταρ. Της αξίζει το Όσκαρ.

Τα είχε μ' έναν ηθοποιό η 27χρονη Τζένιφερ Λώρενς, μετά μ' έναν τραγουδιστή, μ' έναν σκηνοθέτη, σήμερα δηλώνει μόνη και πυροβολεί στα ίσα το ανδρικό φύλο: «Δύσκολο να βρω άνδρα στα κυβικά μου... Κι όμως, ενθουσιάζομαι, είναι συναρπαστικό όταν γνωρίζω κάποιον». Τι σημαίνουν αυτά;

Θέλω άντρα που να με φτιάχνει, όχι μόνον να με τρελαίνει στο κρεββάτι. Αυτό εννοεί το κορίτσι. Ότι από τον άντρα περιμένει να της γεμίζει τη ζωή, να τον σκέπτεται κάθε ώρα, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι η σχέση τους θα είναι μόνιμη, θα καταλήξει σε γάμο. Αυτό εγώ καταλαβαίνω από τα λόγια της.

Διαβάστε ακόμα:

Το κουτσομπολιό θέλει την μαστοριά του