ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗ ΣΤΑΗ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Απανωτά σοκ πρέπει να έπαθαν πολλοί από αυτούς που διάβασαν το υπόμνημα της Έλλης Στάη για τις καταθέσεις της στο εξωτερικό. Γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ο καταθετικός τζίρος. Αλλά απόλυτα νόμιμος, όπως φάνηκε.

Μία εξέλιξη που ελάχιστους ικανοποίησε, αντίθετα πολλοί ήταν αυτοί που θα ήθελαν να συμβεί το αντίθετο. Να μην μπορέσει η παρουσιάστρια να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων και να υποστεί τα προβλεπόμενα από το νόμο. Τσουχτερό πρόστιμο και –γιατί όχι- μερικά 24ωρα στη ψειρού. Ανθρώπινο συναίσθημα ο φθόνος. Στο χώρο της δημοσιογραφίας προσλαμβάνει ενίοτε διαστάσεις ανθρωποφαγίας.

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, όπου οι μισοί δημοσιογράφοι είναι άνεργοι, άλλοι υποαπασχολούνται ή είναι απλήρωτοι επί μήνες, ενώ αρκετοί έχουν αλλάξει επάγγελμα. Αλλά και σε άλλες εποχές οι επιτυχημένοι της τηλεόρασης ήταν στο στόχαστρο, καθώς ζούμε σε μία χώρα που έχει μάθει να αποθεώνει τη μετριότητα και να φθονεί τους αρίστους. Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά των μεγεθών ήταν τρομακτική.

Από τη μία ο ρεπόρτερ των 1500 ευρώ και από την άλλη ο παρουσιαστής των 30.000... και βάλε για να μην πω των 60.000 ευρώ. Ουδείς, όμως τα έκλεβε. Στο χρηματιστήριο τηλεοπτικών αξιών, που είχε διαμορφωθεί, όλοι πληρώνονταν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Η Στάη, ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος, η Τρέμη και ορισμένοι άλλοι αξιόλογοι τηλεστάρ έκαναν συνεχή λίμινταπ και οι καναλάρχες είχαν κάθε λόγο να τους ανταμείβουν πλουσιοπάροχα. Δεν ξέρω, βέβαια, πόσα θα έπαιρναν αν δούλευαν στις εφημερίδες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού επέλεξαν τον επαγγελματικό στίβο της τηλεόρασης.

Ορισμένοι τηλεστάρ έκαναν μεγάλη περιουσία και από τις αποζημιώσεις που έπαιρναν φεύγοντας από τα κανάλια πριν από τη λήξη του συμβολαίου τους. Η Στάη στο υπόμνημα της αναφέρει ότι ο Αντένα την αποζημίωσε με 800.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης δαγκώνει Αλαφούζο