ΞΕΥΤΥΛΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΗ

 

Την «τσακώσανε», λέει, σε λίστα με 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετική τράπεζα την κυρία Έλλη Στάη. Και την ξεφωνίσανε. Ώπα, ρε.

Έχει πέσει πείνα στην Ελλάδα, μάλιστα. Τέλος πάντων δεν είμαστε όπως είμασταν πριν πέντε χρόνια, ξανά μανά μάλιστα. Άρα, πρόκειται για πρόκληση η κυρία να έχει ένα πακέτο διόμισυ μεγάλες κάρτες, και ποιος ξέρει άλλα πόσα εκτός... λίστας.

Μιλάμε για τη «Λίστα Μπόργιανς», άλλο έργο είναι η Λίστα Λαγκάρντ. Και λέω εγώ «Ώπα, ρε!». Καμμία έκπληξη μια τηλεπαρουσιάστρια όνομα πρώτο στην Ελλάδα, που κάνει πρωταθλητισμό εδώ και 30 χρόνια, να έχει στην άκρη 2,5 και 5 εκατομμύρια. Να ξέρουμε τι λέμε.

Να πούμε κι αυτό που δεν γράφεται, με την ευκαιρία. Και δεν αφορά προσωπικώς την κυρία Στάη. Θεωρώ απίθανο, όπως το λέω εγώ, απίθανο, κάποιος χαρτωμένος στην Ελλάδα να μην έχει κάνει πακέτο και με μαύρο χρήμα. Δεν γίνεται. Είναι η γκραν έκπληξη αν συμβαίνει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της κυρίας Έλλης Στάη. Την βρήκανε στη λίστα. Πού είναι το λαβράκι; Πρώτον, είναι νόμιμο να έχει κάποιος λεφτά έξω. Δεύτερον, αν δικαιολογείται το ποσό με τις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο, τότε η κυρία είναι οκέυ.

Επειδή έτσι που γράφτηκαν δίνεται η εντύπωση πως η Έλλη Στάη διέπραξε το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η κυρία τους τράβηξε δημόσια ένα χέσιμο αυστηρότατο και αξιοπρεπέστατο. Χωρίς να αναφέρει, και δεν έχει υποχρέωση, αν το ποσό είναι πράγματι 2,5 εκ., μεγαλύτερο, μικρότερο, κι αν έχει άλλα λεφτά εκτός Ελβετίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης δαγκώνει Αλαφούζο