ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΧΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ

 

«Έχω άρρωστη τη μάνα μου...» έλεγε ο δημοσιογράφος στον πρόεδρο της ομάδας που ξηγιότανε σχετικώς, διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσει στην αθλητική εφημερίδα... δήλωση δική του. Ούτε να δει δική του φωτογραφία.

«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα...» έλεγε ο δημοσιογράφος και ακουμπούσε στο γραφείο του προέδρου της ομάδας τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Μιλάμε για ψιλοτράκες σε παράγοντες ομάδων συνοικιακών και περιοχών έξω από την Αθήνα που ο δημοσιογράφος επισκεπτόταν με το υπεραστικό λεωφορείο.

Γνωστοί και σεσημασμένοι στην πιάτσα φτωχοδιάβολοι της δημοσιογραφίας που ασχολούνταν με τα ρεπορτάζ των μικρών ομαδούλων, κάπου στις μέσα σελίδες. Και σ' εποχή που η δημοσιογραφία ήταν ημιεπάγγελμα.

Η περίπτωση των τριών εκβιαστών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν χαρακτηρίζεται «γραφική». Περιθωριακή. Λαμόγια για κλωτσές, πέρα από τα νούμερα, τα ποσά που κονομούσαν. Η δικογραφία τα λέει όλα. Απατεώνες, κακοποιοί γάμα εθνικής. Φτηνιάρηδες στον τρόπο δράσης τους.

Ο σοβαρός εκβιαστής των μήντια ούτε παρακαλάει, ούτε εκβιάζει με το στόμα. Ποτέ. Μ΄αυτά που γράφει στέλνει το «μήνυμα» στον στόχο του χωρίς να εκτεθεί. Κι αν ο στόχος δεν καταλαβαίνει, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, τέλος πάντων δεν ανταποκρίνεται, τότε ο εκβιαστής δημοσιογράφος χοντραίνει το παιχνίδι.

Οι τρεις που συνελήφθησαν ήταν και παραμύθηδες. Τρομοκρατούσαν το θύμα με φανταστικά στοιχεία σε βάρος του, και ό,τι πιάσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Χάσαμε «άπλυτα στη φόρα» στοπ!