ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Η Χίλαρυ Κλίντον είναι πολιτικός που εκφράζει το κατεστημένο. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, η πρώην υπουργός εξωτερικών του Ομπάμα. Δεν παίζει καμμία έκπληξη στην περίπτωση που εκλεγεί η εκπρόσωπος του δημοκρατικού κόμματος. Το ερωτηματικό, το φόβητρο θα έλεγε κανείς είναι ο άλλος. Ο τρελλάκιας ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προχωρεί ακάθεκτος στην προεκλογική του εκστρατεία προκειμένου να διεκδικήσει το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις που προκαλεί και σε στελέχη του κόμματός του.

Είναι επικίνδυνος. Είναι απρόβλεπτος. Είναι ασόβαρος. Τέτοια λένε, όχι μόνον δημοκρατικοί αλλά και ρεπουμπλικάνοι για τον Αμερικάνο μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίζεται με γλώσσα κοφτερή, επιθετικός, ακραίος. Που δεν διστάζει να τρομοκρατεί για την πολιτική που θα εφαρμόσει ενάντια στους μετανάστες. Που προβλέπει φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης με πρόεδρο την Κλίντον, δηλαδή «τη συνέχεια» του Ομπάμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο ερωτύλος Ντόναλντ Τραμπ παίρνει συνεχώς πόντους, δίνει συνεχώς πρωτοσέλιδο υλικό για πάρτη του στα μήντια, όχι μόνον διότι ρίχνει στον αέρα ατάκες για σεξ, για πολύ αυστηρά προσωπικά δεδομένα δικά του και αντιπάλων. Πόσο, όμως, όλα αυτά θα ισχύουν αν τελικά κερδίσει το στοίχημα. Αν γίνει πλανητάρχης.

Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ως εξουσιαστής είναι μία από τα ίδια και ο πιο αιρετικός, ο πιο ανατρεπτικός, ο πιο ριζοσπάστης πολιτικός, πριν κερδίσει τις εκλογές. Μη ξεχνάμε την περίπτωση Ομπάμα, του πρώτου μη λευκού κατοίκου του Λευκού Οίκου. Μέχρι την καλύβα του μπάρμπα-Θωμά είχαν θυμηθεί κάποιοι. Ότι ο Ομπάμα θα κάνει... επανάσταση, θα σταματήσει τους πολέμους, θα κτυπήσει το κεφάλαιο, θα τα δώσει όλα υπέρ των ανέργων, των χαμηλόμισθων κ.α.

Μαύρος, άσπρος ο Ομπάμα, αντισυμβατικός κι όχι ο Τραμπ, ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι όπως τον θέλει το σύστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη κυρία των ΗΠΑ το μανεκέν του Τραμπ