ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΕΛΕ, Ο ΣΚΟΥΜΠΡΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!

πηγή: Intime
 

Διάβαζα στον Independent τη φοβερή ιστορία της κολυμβήτριας από τη Συρία που μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα των προσφύγων. Πώς επί τρεις ώρες στα ανοικτά της Λέσβου κολύμπαγε μαζί με δυο τρεις ακόμα συμπατριώτες της και προσπαθούσε να σπρώξει στην ασφάλεια μια χαλασμένη βάρκα με 20 άτομα.

Η ίδια η κοπέλα τα περιέγραφε στον απεσταλμένο της εφημερίδας, που πήγε εκεί για να μας μεταφέρει αυτό που δεν μπορούμε να δούμε. Αυτό που δεν μπορούμε να ακούσουμε. Πήγε για να μας χαρίσει ιστορίες. Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί και δεν μπορείς να τις βρεις αλλού. Μπράβο στο παλληκάρι.

Ετσι που λες. Εκεί που διάβαζα την ιστορία, μια φωνή από την τηλεόραση με διέκοψε. «Φοβερό! Σας το διαβάζω όπως είναι», έλεγε ο καλοζωισμένος μπούλης με την ορμή και το ύφος του ανθρώπου, που έχει μάθει κάτι ασύλληπτο και ανυπομονεί να το μοιραστεί με το κοινό.

Σταμάτησα να διαβάζω. Ο κύριος σκουμπρής με γυαλιά ήταν στο Ρίο. Ζωντανή σύνδεση στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, που έχει τα δικαιώματα των αγώνων. Και τι έκανε ο κύριος μπάμιας; Διάβασε μια ανακοίνωση του Πελέ που έλεγε ότι δεν θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης, επομένως δεν θα είναι αυτός που θα ανάψει τη φλόγα.

Το συλλαμβάνεις; Στο χρόνο που είχε για να δικαιολογήσει την παρουσία του εκεί, μεταφέροντας κάτι που μόνο ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία μπορεί να μας πει, διαθέτοντας και κάμερα που θα μπορούσε να μας δείξει εικόνες, τον ξόδεψε, διαβάζοντας μια ανακοίνωση που κι εγώ ο δικτυωμένος μόλις τα τελευταία 4 χρόνια είχα διαβάσει μια ώρα νωρίτερα. Αυτός, μου έλεγε ένας φίλος μου, θεωρείται καλός δημοσιογράφος στην πιάτσα. Εγώ λέω ότι κάτι τέτοιοι ξευτιλίζουν την ΕΡΤ χρόνια. Κάτι τέτοιοι την έκαναν αναξιόπιστη. Κάτι τέτοιοι αρπάζουν το δημόσιο χρήμα χωρίς λόγο και αιτία. Χαίρετε...

Διαβάστε ακόμα:

Η χλιδή είναι μεσοτοιχία με την πείνα