ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

 

Αυτή η κρατική τηλεόραση, η μετά το «μαύρο» του Σαμαρά, δεν είναι απλά η «συνέχεια» της προηγούμενης. Εκείνης, δηλαδή, επί κυβερνήσεων που τις καταδίκασε ο ελληνικός λαός. Επί κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα. Όχι. Αυτή η κρατική τηλεόραση είναι της υποτίθεται παραμύθι φούρναρης νέας τάξης πραγμάτων, της υγείας και της ανάπτυξης με τη σφραγίδα του σύριζα.

Ε, αυτή η «νέα» κρατική τηλεόραση είναι χειρώτερη από την προηγούμενη. Ντροπής πράμα ήταν η κρατική τηλεόραση από την ημέρα που ιδρύθηκε μέχρι το «μαύρο» του Σαμαρά. Ένα πράμα που εξέφραζε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο το πως λειτουργεί στην Ελλάδα ένας κρατικός φορέας. Ένα δημόσιο αγαθό με την ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ε, λοιπόν, σήμερα, η κρατική τηλεόραση που νταηλίκι τα παίρνει από τους φορολογούμενους, κάθε χρόνο 180 εκ. ευρώ έσοδα, δηλαδή κάτι ψιλά λιγώτερα απο τα διαφημιστικά πακέτα της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι για πέταμα. Κι όταν λέμε για πέταμα, εννοούμε για πέταμα!

Άσε τη μηδενική θεαματικότητα. Άστο αυτό. Οι άνθρωποι κάνουν τέχνη. Πουλάνε ποιότητα. Δεν κυνηγάνε, υποτίθεται, υψηλή τηλεθέαση. Άλλο ότι μιμούνται εντελώς την πρακτική των ιδιωτικών καναλιών για να αρπάξουν νούμερα.

Διοίκηση που διορίζει η κυβέρνηση έχει ο φορέας. Και ο υπουργός κάνει το κουμάντο. Ποια ανεξαρτησία και διαφάνεια. Με προσωπικό που άνετα βγάζει τη δουλειά και στα 4 νέα τηλεοπτικά κανάλια. Τόσοι πολλοί. Και ταμείο πάντα γεμάτο. Γι' αυτό στο πρόγραμμα επιμένουν στις…επαναλήψεις.

Έτσι που λες. Δημιούργημα του σύριζα η «νέα» κρατική τηλεόραση που είναι χειρώτερη από την «παλιά», η οποία λειτουργούσε το ίδιο, όπως το λέω, το ίδιο, είτε η κυβέρνηση ήταν εκλεγμένη, είτε χουντική. Και σήμερα, που δεν είναι νεοδημοκρατική, ούτε χουντική και πασοκική, είναι τηλεόραση για πέταμα.

Γιατί συζητάμε, ρε! Είσαι κυβέρνηση και κάνεις ό,τι γουστάρεις. Έχεις τη δύναμη και τα λεφτά να παρουσιάσεις καλό προϊόν. Και τι παρουσιάζεις; Το χειρώτερο από το προηγούμενο. Κάνε μας τη χάρη, λοιπόν. Τουλάχιστον χοντροβολέψου μ' αυτά που κονομάς, επειδή κέρδισες τις εκλογές, και μη βγάζεις γλώσσα. Κάνε το κορόιδο.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο Ιβάν Σαββίδης κατά της διαπλοκής