ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ

 

Εσείς ξέρετε πως έλεγαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Ξέρετε το πραγματικό όνομα της Σεμίνας Διγενή; Ξέρετε το αληθινό όνομα του David Bowie, του Woody Allen, της Πέγκυ Ζήνα; Εδώ σήμερα θα τα πούμε όλα.

Το ψευδώνυμο όπως όλοι ξέρουμε, είναι ένα ψεύτικο όνομα που χρησιμοποιεί κανείς αντί για το πραγματικό του. Πολλοί άνθρωποι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται συγγραφείς, δημοσιογράφοι και κυρίως καλλιτέχνες, χρησιμοποιούν ψευδώνυμα για διάφορους λόγους, όπως: απόκρυψη ταυτότητας, γένους ή και φυλής (η Ελένη Φουρέιρα ας πούμε άλλαξε το Αλβανικό της όνομα που είναι Entel Fureraj). Καλλιτέχνες χρησιμοποιούν επίσης ψευδώνυμα, προκειμένου να ταιριάξουν καλύτερα στην σκηνική τους παρουσία ή γιατί το όνομα τους δεν ήταν κατάλληλο για καριέρα.

Η πρώτη φορά που άκουσα για αλλαγή ονόματος ήταν όταν ήμουν πιτσιρίκι. Στην γειτονιά μας ήταν ένας που σπούδασε και έγινε γιατρός. Αλλά τον καημένο τον έλεγαν… Αρωστίδη. Το άλλαξε λοιπόν και το έκανε Νικητίδης.

Στην λογοτεχνία έχουμε πλείστα παραδείγματα ψευδωνύμων, αλλά και στο θέατρο και στο τραγούδι… Ας ρίξουμε μια ματιά γιατί μερικά ονόματα έχουν πολύ πλάκα.

Η συνέχεια στο nikosonline.gr