ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ MEGA, «ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

 

Ρωτήθηκε η σοβαρή και αξιοπρεπής κυρία Όλγα Τρέμη τι ακριβώς συνέβη και το mega κατεβάζει ρολά. Το κανάλι των ισχυρών επιχειρηματιών της χώρας. Των “νταβατζήδων” της διαπλοκής. Δεν γίνεται να μη γνωρίζει η κυρία Όλγα Τρέμη, αφού ήταν το πρώτο εργαλείο στο Δελτίο Ειδήσεων. Πως, δηλαδή, θα υπηρετούσε τη διαπλοκή το mega χωρίς να είναι μυημένη στο κόλπο η κεντρική παρουσιάστρια που έκανε παιχνίδι μπροστά στην κάμερα.

Ο Σύριζα πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση έλεγε στα ίσα ότι το mega είναι υπέρ του μνημονίου, μετά πήρε θέση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα κ.λ.π. Η Όλγα Τρέμη δεν γνωρίζει μονάχα το παρασκήνιο, αφού δεν γίνεται να έπαιξε ερήμην της. Είναι και δημοσιογράφος. Άρα, δεν μπορεί να λέει ανοησίες. Άδειες κουβέντες.

Η άποψη της, λοιπόν, για τη μεγάλη έκπληξη, το κλείσιμο του mega, είναι ότι ναι μεν στοχοποιήθηκε το κανάλι από τον σύριζα, αλλά τελικά το κακό προήλθε από τις διαφορές ανάμεσα στους μεγαλομετόχους και, βέβαια, τις τράπεζες.

Το δικό μου σχόλιο. Δεν γίνεται να μην προκύψει διαπλοκή από κανάλι ιδιοκτησίας επιχειρηματιών και εκδοτών. Κι αν δεχθούμε το απίθανο, ότι το κανάλι που κάνει πρωταθλητισμό θεαματικότητας, έχει άποψη, όμως κινείται... δημοσιογραφικά εκτός διαπλοκής, είναι αδύνατον να γλυτώσει από τις υποψίες πως είναι...διαπλεκόμενο.

Και, στο φινάλε, τι θα πει διαπλοκή; Είναι η εκμετάλλευση από κάποιον πρός όφελος του της όποιας δυναμικής διαθέτει σε χρήμα, σε επιρροή, σε προσωπικές γνωριμίες. Άγραφος νόμος ζωής η διαπλοκή, που όλοι την επιδιώκουν, περισσότερο εκείνοι που...κατηγορούν τη διαπλοκή.

Διαβάστε ακόμα:

Τι κρύβουν οι κραυγές και οι ψίθυροι για Ιβάν