ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΥΤΑΡΑΝ, ΕΝΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αυτό που έγινε στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο πρόεδρος Ομπάμα εξεφώνησε την όντως εμπνευσμένη ομιλία του, μόνο με αυτό που συμβαίνει σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα αποφασιστικής σημασίας μπορεί να συγκριθεί. Το στριμωξίδι για ένα πλάνο δίπλα στον πλανητάρχη, θύμιζε το σκηνικό μετά από ένα συναρπαστικό γκόλ.

Οι συμπαίκτες του σκόρερ τρέχουν να τον συγχαρούν, εκτός των άλλων και για να τους πάρει η τηλεόραση και ο φωτογραφικός φακός. Για πολλούς η συνεύρευση με τον πλανητάρχη στον ίδιο χώρο ήταν όνειρο ζωής. Ιδιαίτερα οι πολιτευόμενοι έδωσαν σκληρές μάχες για να τον προσεγγίσουν. Τη μάχη των εντυπώσεων φαίνεται να κέρδισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Που τι έκανε; Πήγε κοντά του και χωρίς να τα χάσει, όπως πολλοί άλλοι στη θέση του, τον κάλεσε να παραστεί σε μία εκδήλωση του Επιμελητηρίου, που θα γίνει το 2017. Μέχρι που ο Ομπάμα καταλάβει τι του έλεγε, η φωτογραφία είχε βγεί.

Άντε μετά να διαψεύσει κανείς τον ικανότατο σ’ αυτό που κάνει πρόεδρο ότι στο στιγμιότυπο που ήδη δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες, δεν συμβουλεύει τον πρόεδρο Ομπάμα πώς να χειριστεί το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ή τον πόλεμο στη Συρία.

Διαβάστε ακόμα:

Ομπάμα και Τσίπρας δουλεύουν τον κόσμο