Η ΑΛΗΤΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο πρωθυπουργός της τάδε χώρας είναι πράκτορας ξένης δύναμης. Βγαίνει η είδηση στον αέρα, και αναπαράγεται από το ένα στο άλλο μέσο. Τι κάνει ο... πράκτορας πρωθυπουργός; Μήνυση.

Μιλάμε σοβαρά. Δεν λέμε ανέκδοτα. Σε ποιά εφημερίδα, ραδιοφωνική εκπομπή, ιστοσελίδα να πρωτοκάνει μήνυση, αγωγή ο κατηγορηθείς πρωθυπουργός; Δεν τον συμφέρει. Μια δικαστική διαμάχη θα προκαλέσει μεγαλύτερο θόρυβο, ακόμα κι αν... δικαιωθεί ο δυσφημισθείς. Είναι ή δεν είναι κατάσκοπος, ναρκομανής, παιδεραστής, όποια κατηγορία του εξαπολύσει ο κυβερνοπόλεμος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για τους Ευρωπαίους πολιτικούς ο ένοχος, ο ύποπτος είναι ο τσάρος της Ρωσίας αυτός που «ενημερώνει» τη Δύση με fake news, με μουσαντένιες ειδήσεις. Ψεύτικες, στημένες, όχι αληθινές ειδήσεις. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτιαξε την υπηρεσία EastStratCom, τον Οκτώβριο του 2015. Για να αντιμετωπίσει τη διασπορά κατασκευασμένων «εμπιστευτικών» πληροφοριών σε βάρος συγκεκριμένων επώνυμων πολιτικών.

«Η Μέρκελ έχει ανοίξει νταραβέρι με τους τζιχαντιστές». Μη ψάξουμε ποιά σκοπιμότητα κρύβει το παραμυθένιο ρεπορτάζ σε βάρος της Γερμανίδας καγκελάρισσας. ''Ο μέχρι πρόσφατα υπουργός οικονομικών της Γαλλίας και υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές Εμανουέλ Μακρόν είναι κρυφοgay και για να ‘’κρυφτεί’’ παντρεύτηκε γυναίκα κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του. Σύζυγο μαϊμού, που λόγω ηλικίας δεν έχει ερωτικές επιθυμίες''. Τέτοια έργα.

Βρώμικο παιχνίδι, λένε, κάνει το Κρεμλίνο με τα fake- news, που πιθανόν να μην είναι και πολύ...fake. Πράγματι ένας πρωθυπουργός να βρίσκεται στο pay-roll πολυεθνικής. Να είναι...λίγο, όχι πολύ μπλεγμένος σ’ ένα πολυεθνικό σκάνδαλο οικονομικό. Άλλο ποιά σκοπιμότητα κρύβει και πόσο προσφέρεται για εκβιασμό μια fake ή μισο-fake πληροφορία.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ