ΞΑΦΝΙΚΑ... «ΕΥΡΗΚΑ!» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΜΠΕΝΤΟ!

 

Τον ξέρετε, όλο και κάπου θα τον έχει ακούσει και ο πιο άσχετος, τον αρχαίο Αρχιμήδη, ο οποίος ούτε αρχίδης ήταν, ούτε μύδης. Ο Έλληνας μαθηματικός και εφευρέτης έχει τοποθετηθεί στην κορυφή των επιστημόνων από καταβολής. Δύο αιώνιες ατάκες του, που έγραψαν. ''Μη μου τους κύκλους ταράττε'' και «Εύρηκα».

Συρακούσιος ο Έλλην Αρχιμήδης. Σε πολιορκία της πόλεως, λιμάνι της αρχαιότητας, ο επιστήμων κάτι σχεδίαζε στην άμμο, μακριά από τον πανικό όλων των άλλων. Τον σκότωσε Ρωμαίος φαντάρος που τον πέρασε σαλταρισμένο. Είπε στον στρατιώτη: «Παράτα με, αρχίδη, μη μ’ ενοχλείς, δεν βλέπεις ότι ψάχνω ένα μαθηματικό τύπο;». Κάτι τέτοιο.

Και το άλλο. Βούτηξε με την κορμάρα του στη μπανιέρα τζακούζι ο Αρχιμήδης και άρχισε να κάνει υπολογισμούς με την άνοδο της στάθμης του νερού. Πετάχτηκε γυμνός όπως ήταν και γεμάτος χαρά φώναζε στους δρόμους «Εύρηκα!», «Εύρηκα!».

Το «εύρηκαν» και στο Ολυμπιακό! Μετά την ήττα και από τον ΠΑΟΚ «βρήκαν» ποιός φταίει. Ο Μπέντο. Ξαφνικά! Ανακάλυψη επιτόπου. Πως δεν το είχαν πάρει πρέφα τόσο καιρό!

Οι φιλικές εφημερίδες πέρασαν πρωτοσέλιδα τη γραμμή. Δεν φταίει ο ΠΑΟΚ. Ούτε ο διαιτητής. Ούτε οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ένοχος είναι η Παυλάρα.

Σκέψου τη σκηνή. Πετάγεται από τη μπανιέρα ο ευμεγέθης Μαρινάκης και ενθουσιασμένος κραυγάζει «Εύρηκα!». Το βρήκε, γιατί ο Ολυμπιακός έκανε τρεις ήττες σερί στο πρωτάθλημα.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΛΟΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ