Τα περισσοτερα βραβεια στην Ιστορια της τηλεορασης

 

Το John Adams είναι τηλεοπτική σειρά του 2008, ένα χρονικό του Β΄ προέδρου των ΗΠΑ, με την κοινωνική και πολιτική ζωή του και τη συμμετοχή του στην δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελείται από 7 μόνο επεισόδια και είναι υπέροχο. Και μυθοπλασία αλλά και ιστορικά γεγονότα. Γι’ αυτό άλλωστε και είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε δεκάδες βραβεία, ανάμεσα στα οποία 4 Χρυσές Σφαίρες και 13 Emmy, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης.

Πρωταγωνιστεί ο πολύ καλός ηθοποιός Paul Giamatti, τον οποίον έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες παίζοντας καλούς Β΄ αντρικούς ρόλους, και την γυναίκα του υποδύεται η επίσης υπέροχη Laura Linney. Η σειρά είναι σκηνοθετημένη από τον Tom Hooper και είναι βασισμένη στο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ David McCullough και με executive producer τον Tom Hanks.

Στην σειρά βλέπουμε πως ενώθηκαν οι Πολιτείες ενάντια στους Βρετανούς, πως υπογράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το σκηνικό στην ανάδειξη των τριών πρώτων προέδρων των ΗΠΑ. Συγκλονιστικό στοιχείο: Οι αντίπαλοι πρόεδροι John Adams και Thomas Jefferson πέθαναν και οι δύο στις 4 Ιουλίου του 1826, στην 50η επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας…

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο nikosonline.gr