ΝΕΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΑ... ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Το μυαλό πάει στο πονηρό. Όταν θες την απάντηση στο... περίεργο φαινόμενο να βγαίνουν καινούργιες εφημερίδες, μάλιστα καθημερινές. Πώς θα ζήσουν αυτές οι επιχειρήσεις; Κάπου, όμως, ποντάρουν οι νέοι τίτλοι. Σε τι;

Ένα. Συνεχώς μειώνονται οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Δύο. Όλο και περισσότερο μικραίνει η διαφημιστική πίτα.

Σχολιάζεις. Ένα, ο κόσμος τη βρίσκει στις εφημερίδες- σουπερμάρκετ στο ιντερνέτ. Δύο, έχει χαθεί η αξιοπιστία των εφημερίδων, των δημοσιογράφων.

Μια νέα εφημερίδα αν δεν είναι και γαμώ, το κάτι άλλο, το καινούργιο, που θα αρέσει κιόλας, είναι αδύνατον να καταφέρει να κερδίσει νέους αναγνώστες. Οπότε, αν δεν κλείσει, για να επιβιώσει θα χρειαστεί απαραιτήτως την κρατική διαφήμιση που θα την πληρώνει ο φορολογούμενος με απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας έχει ανάγκη από μέσα που να τον «παίζουν». Πονηρά και μαστόρικα. Το πιο άσχημο σκηνικό για τον πρωθυπουργό είναι να χάσει της εκλογές, που τις έχει χαμένες, και μετά την ήττα του να... εξαφανιστεί. Να τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Να μην είναι δεύτερο κόμμα στα γκάλοπ, μετά τις εκλογές, όποτε γίνουν.

Το πιο εύκολο και αναμενόμενο ο τύπος στο σύνολο του, αντιπολιτευτικός και «ουδέτερος», να θάψει τον Τσίπρα. Να τον αντιμετωπίσει μετά τις εκλογές ως μια παρένθεση. Ήρθε ένας ακόμα μνημονιακός κυβερνήτης, έφυγε, και στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωθεί ένα άλλο κόμμα, γεννηθεί ένα καινούργιο κομματικό σχήμα.

Η ΝΔ άντεξε περισσότερο από 40 χρόνια ως κυβέρνηση - αντιπολίτευση. Και σήμερα έχει σειρά να επανέλθει. Το ΠΑΣΟΚ ας δεχθούμε ότι έκλεισε τον κύκλο του το 2012. Στη συνέχεια απλά λαμογιάρει με την κυβερνητική εξουσία. Ο σύριζας και ο Τσίπρας με «ελεγχόμενο»... αντικειμενικό τύπο, σ’ ένα βαθμό και... επικριτικό, γιατί να απωλέσει τη... διάρκεια του ως αντιπολιτευτικός βραχιόνας ενός πρωθυπουργού, του Κούλη, ο οποίος μόνον βαρέων βαρών δεν χαρακτηρίζεται;


Διαβάστε ακόμα:

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ