Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΝΗ

 

Η αλήθεια έχει την αξία της όταν λέγεται ωμά. Φόρα παρτίδα. Σύμφωνοι, σε κάποια θεματάκια προσωπικού χαρακτήρος επιβάλλεται η διακριτικότητα. Λες την αλήθεια, αν αποφασίσεις να την ξεστομίσεις, καλυμμένα, με τακτ. Γιατί ο άλλος είναι ευαίσθητος, μην τραυματιστεί ψυχολογικά.

Στο θέμα μας. Επιχείρηση είναι και τα ΜΜΕ. Κάνουν εμπόριο, πιο σωστά παραεμπόριο. Κυκλοφορούν στην πιάτσα και με χασούρα. Δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι, αλλά είναι έτσι. Δεν δικαιολογούμε τίποτα, και δεν κατηγορούμε. Απλά παρατηρούμε.

Επειδή τα ΜΜΕ έχουν εξουσία. Και το ξεφτύλα μέσο, και το περιθωριακό μέσο είναι σε θέση να κάνει ζημιά σε κάποιον, δικαιολογημένα ή όχι. Άσχετο, αφού εκτελεί ''συμβόλαιο''. Δεν υπηρετεί λειτούργημα.

Γιατί ο άλλος λαμογιάρει με μητροπολίτη. Γιατί αγοράζει ποδοσφαιρική ομάδα. Γιατί μπαίνει στα μήντια. Γιατί νταραβερίζεται με την κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση. Γιατί πιάνει άκρες με δκιηγόρους που έχουν επαφή με το παραδικαστικό κύκλωμα. Και με ποδοσφαιροπατέρες για να επηρεάζει τη διαιτησία. Για την εξουσία, ρε, γαμώτο.

Εξουσία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πόρνη. Επειδή κουβαλάει τη διαφθορά. Και την διαπλοκή. Και το πονηρό, το ανομολόγητο αλισβερίσι.

Τι λέμε; Λέμε, επαναλαμβάνουμε με λόγια του σήμερα την αιώνια κουβέντα του ανώνυμου φιλόσοφου. Εξουσία σημαίνει ότι γίνεται κατάχρηση της από ΟΛΟΥΣ σε τούτο ή το άλλο βαθμό. Η εξουσία διαφθείρει. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην υποκύψει στον πειρασμό, στο δηλητήριο της εξουσίας ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος, ο απόλυτα ηθικός.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ