Η ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΙΑ ΤΗΣ

 

Η Ελλάδα πάλι παρούσα σ' αυτή τη ξεφωνημένη μαλακιούλα της Eurovision. Όχι θα έλειπε ο γύφτος από το πανηγύρι με τις αρκουδιές. Δεν την έχουμε τη δημόσια τηλεόραση για πλάκα. Δικαιώνει την ύπαρξη της η ΕΡΤ και στέλνει τα... μηνύματα της και σαν πρώτη φορά αριστερά με τη συμμετοχή στη διοργάνωση φέτος στη Λισαβώνα.

Δεν υπάρχει τίποτα. Αυτή είναι η σοβαρή κουβέντα. Δεν αλλάζει τίποτα, δηλαδή. Με μαϊμού χούντα ή, λούμπεν δημοκρατία, σοσιαλισμό κι όχι, μνημόνιο και όχι, η Ελλάδα είναι μία από τα ίδια. Κολλημένη στα ίδια. Κλείσανε την ΕΡΤ, την ξανανοίξανε, δεν την αποφεύγουμε την Eurovision.

Στο φινάλε έχουμε ή όχι αριστερή κυβέρνηση; Λειτουργούμε ή όχι την αριστερή κοινωνία. Ο ''ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού'' δεν υπηρετεί τη μουσική, πολύ περισσότερο την ποιοτική, τη μουσική που έχει σχέση με την αριστερά και την κουλτούρα της. Κι αν είναι υποχρεωμένη η κρατική τηλεόραση να μεταδίδει αυτό το εκτρωτικό πράμα, ας το υποβαθμίσει. Όχι να παίζει ήδη στους γιουροβιζιονικούς ρυθμούς αυτή την εβδομάδα. Να ξεράσω.

Φεστιβάλ Τραγουδιού, λέει, αυτό της Eurovision. Ποιο τραγούδι; Η σύνθεση, ο στίχος και η μουσική, όπως και η φωνή του τραγουδιστή, δεν έχουν τον πρώτο λόγο. Πιο σωστό να το λένε φεστιβάλ χορού. Χοροκίνησης. Κουνήματος. Γιατί όχι φεστιβάλ ομάδων! Στη σκηνή δεν βγαίνει μόνον ο ''ερμηνευτής'' του τραγουδιού, αλλά και χορευτές και οργανοπαίκτες, ακροβάτες, τουμπερλεκιστές. Τώρα, πώς καταφέρνει να βγάζει το τραγούδι ο έτσι, η έτσι, με το μικρόφωνο ενώ παράλληλα κτυπιέται, χοροπηδάει, ανεβαίνει σκαλωσιές, κρέμεται από σχοινιά, κάνει τούμπες κι άλλα παρόμοια αρκουδιάρικα, αυτό το αφήνουμε.

Θα περάσει η Ελλαδάρα ομαδάρα στον αποψινό άλφα ημιτελικό; Η απάντηση στις... αναλύσεις και τις προβλέψεις των ειδικών στη μουσική και τα σώου της σαχλαμάρας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ