Η ΚΥΡΙΑ ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

 

“Δεν προλαβαίνω να ερωτευθώ!....”. Το είχε πει πριν λίγα χρόνια η κυρία Μιμή Ντενίση. Και όταν μιλάει μια εγχώρια σταρ η ατάκα της δεν περνάει αδιάβαστη. Όταν, μάλιστα, η κουβέντα αυτή έχει βάθος. Δεν είπε “Καλέ, τι έρωτες μου λέτε, εμένα με πήραν τα χρόνια...” και πολλοί θα βιαζόντουσαν να συμφωνήσουν μαζί της. Κακώς. Με την... κατανόηση, ότι το κορίτσι έχει ήδη συμπληρώσει τις έξι πρώτες δεκαετίες της ζωής της.

Όταν ένας άνθρωπος, όπως η πασίγνωστη Μιμή Ντενίση, λέει “Δεν προλαβαίνω να ερωτευθώ!” σημαίνει ότι είναι φουλ ερωτευμένη. Και τρισευτυχισμένη. Με τη δουλειά της, βέβαια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πληρέστερη ευτυχία να δίνεσαι στη δουλειά σου, στο επάγγελμά σου, όταν βέβαια αυτό σε γεμίζει. Κακά τα ψέματα, αυτός είναι πάντα ο μεγάλος έρωτας. Που συνήθως είναι πάντα δυνατός και υψηλός. Ο έρωτας που έχει κάποιος στη δουλειά του.
Ηθοποιός κι όχι μόνον η κυρία Μιμή Ντενίση, άσχετο αν είναι μέτρια ηθοποιός, κακή, μεγάλη. Σημασία έχει ότι προφανώς η ενασχόλησή της με το θέατρο την ανεβάζει πνευματικά, ηδονικά. Της δίνει τις ισορροπίες που έχει ανάγκη ο εαυτός της.
Το “Δεν προλαβαίνω να ερωτευθώ!” της κυρίας Ντενίση αποκαλύπτει μια αλήθεια ζωής. Ότι είναι μια δουλειά, δηλαδή απαιτεί το χρόνο, τη σκέψη του καθένα η απόφαση να προχωρήσει σε σχέση ερωτική. Πώς, όμως! Μόνο όταν το επιτρέπει η καθημερινότητα του. Μόνο όταν δεν τον γεμίζει ολοκληρωτικά η δουλειά του. Μόνο όταν δεν είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του.

Η κυρία Ντενίση γεννήθηκε το 1953, σα σήμερα 15 Μαίου. Βεβαίως μια γυναίκα και μεγαλύτερη από 60 χρονών έχει δικαίωμα στον έρωτα. Είναι ικανή να εμπνεύσει τον έρωτα, όχι μονάχα συντροφικά, πνευματικά, πλατωνικά που λέμε, αλλά και σωματικά. Όσο το τζάκι είναι αναμμένο και μια εξηντάρα, και μια 65άρα όπως η συγκεκριμένη ηθοποιός μετράει αν έχει τη ψυχή και τη μαστοριά να ικανοποιεί σεξουαλικά έναν άνδρα.

Η Μιμή Ντενίση του αμερικάνικου κολεγίου και του πανεπιστήμιου Αθηνών ξεκίνησε από το μόντελιγκ και γρήγορα ασχολήθηκε με την ηθοποιία. Έγινε θιασάρχις, θεατρική παραγωγός, μεταφράστρια από τέσσερις γλώσσες και συγγραφέας 4 έργων που ανέβασε η ίδια. Παντρεύτηκε δύο φορές. Αξίζει να σταθεί κανείς σε μια άλλη ατάκα της:«Μακάρι να γνωρίσω έναν νέο έρωτα...». Πάμε σ' άλλο γήπεδο. Δηλαδή;

Δεν φοβάται η κυρία. Δηλαδή; Έρωτας σημαίνει ότι βάζω στο λογαριασμό και το ρίσκο να πονέσω. Να προδοθώ. Να πέσω στο λούκι μιας απρόβλεπτης περιπέτειας. Μιας απογοήτευσης. Κι όμως! Υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και κυρίως γυναίκες, που ενώ γνωρίζουν αυτούς τους... κινδύνους, είναι ανοικτοί σε μια πρόκληση ερωτική με τα όλα της. Ίσως πάλι γιατί ασυνείδητα να επιθυμούν να τραυματιστούν συναισθηματικά.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ