ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

 

Κέρδισε στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, στο πέμπτο ματς. Ήταν σίγουρο. Ποιο; Ότι μια από τις δύο ομάδες θα κέρδιζε.

Σίγουρο; Όχι, ακριβώς. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, όταν είναι αντίπαλοι αυτές οι δύο ομάδες. Και ποια θα κερδίσει κι αν, τελικά, το παιχνίδι τους θα τελειώσει. Και σπάνια ένα τέτοιο ματς μπάσκετ ανάμεσα στους δύο μεγάλους να αρχίσει και να τελειώσει χωρίς τη χολέρα της δυσφήμησης του μπάσκετ, των ίδιων των δύο ομάδων και της αλητείας της εξέδρας τους.

Η ατζέντα της αηδίας στις μπασκετικές αναμετρήσεις των δύο μεγάλων και ιστορικών και λαοπρόβλητων ομάδων πλουτίστηκε και με την αφιέρωση της νίκης στο νεκρό Παύλο Γιαννακόπουλο. Φρίκη. Φουλάρισαν τα πρωτοσέλιδα για πάρτη του Παύλου Γιαννακόπουλου. «Έπαιξαν για τον Παύλο». «Πρωτάθλημα για σένα, Παύλο». «Παύλο, ολέ!» Κάτι τέτοια σεμνά και αποκρουστικά. Να μπερδεύουν ένα νεκρό, τη μνήμη νεκρού με το αποτέλεσμα ενός από τους αμέτρητους στον αριθμό ανταγωνισμούς δυο ανωνύμων και γήινων εταιρειών.

Κι αν δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός; Ε, αν κέρδιζε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, όπως στο πρώτο ματς, τότε ο νεκρός Παύλος θα στερούνταν το πρωτάθλημα. Το σήκωσε ο πεθαμένος, διότι οι επαγγελματίες μπασκετμπωλίστες που έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έπαιξαν για τον... Παύλο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΠΟΥΓΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ… ΣΚΟΥΝΤΗ