Εξωδικα στην οικογενεια Μπιθικωτση

 

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε την Άννα Μπιθικώτση να οργώνει την Ελλάδα, κάνοντας μουσικές παραστάσεις χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα της. Πρόχειρες παραστάσεις καθόλου ισάξιες του ονόματος και του έργου του μεγάλου μας τραγουδιστή.

Ο Μπιθικώτσης είναι ο τραγουδιστής που τραγούδησε Ελύτη και Ρίτσο και τους έχει βάλει στα στόματα όλων των Ελλήνων. Έχει τραγουδήσει Θεοδωράκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκο, Μούτση… Ο Μπιθικώτσης είναι η κορυφή του βουνού που ονομάζεται «Ελληνικό τραγούδι».

Διάβασα ένα εξώδικο του Γρηγόρη Μπιθικώτση και της μητέρας του Μεταξίας, του έστειλα ένα μήνυμα στην σελίδα του στο Facebook για να μάθω περισσότερα. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, και φυσικά δεν άντεξα να μην τον πάρω να μιλήσουμε….

- Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο πατέρας σου δεν είναι πια μαζί μας, και η αδελφή σου η Άννα έχει κάνει πολλές μουσικές παραστάσεις – που καλλιτεχνικά δεν ήταν καθόλου στο ύψος του ονόματος και της προσφοράς του. Ποια ήταν αυτή η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφάσισες μαζί με την μητέρα σου, τώρα να στείλετε εξώδικο;

Δεν είναι σταγόνα, δεν είναι ότι έγινε κάτι…, απλά συσσωρεύτηκαν πολλά. Με έπιασε το παράπονο που η Άννα δεν σεβάστηκε και εξακολουθεί να μην σέβεται την επιθυμία του πατέρα μας…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr