ΟΙ ΡΟΥΦΑ - ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙ - ΧΑΛΙ

 

(Κείμενο του Γιώργου Παρασκευά, του οποίου η ζωή περνούσε και από μονοπάτια μακριά και πέραν του στοιχήματος.)
Στον πλανήτη Καριόλο, στον αστερισμό της Πατσαβούρ, μια ντουζίνα εξωγήινοι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι από πορτοκαλί γρανίτη, σε σκαμνιά από αχάτη με χρώμα όπως το ξερατό ενός βόα με ελαττωματικό οισοφάγο, πίνουν φέκα, το αγαπημένο ρόφημα στον Καριόλο, και συζητούν την προτελευταία αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος μπαρμπούτ.

Το μπαρμπούτ είναι ένα προσφιλές σπορ στον πλανήτη Καριόλο. Συνήθως παίζεται σε ένα πεδίο με καστανό γρασίδι, με ένα σφαιρικό αντικείμενο που κυνηγάνε 22 Καριολίτες κάτω από την εποπτεία τριών παράξενων, αδηφάγων όντων, που είναι κι αυτά Καριολίτες από τον αστερισμό της Πατσαβούρ.

Οι δυο κρατάνε σημαιούλες, ενώ ο τρίτος που πρέπει να έχει τα πιο γερά πόδια διότι τρέχει πολύ, φυσάει μέσα σ’ ένα κλούβιο αυγό του αόμματου ερπετού «Patsavo richus Strage leskis Straveskis». Συχνά ούτε ο ίδιος δεν ξέρει γιατί φυσάει μέσα στο κλούβιο αυγό. Βέβαια, αυτό δεν είναι πρόβλημα, διότι οι περισσότεροι Καριολίτες δεν ξέρουν τον λόγο για τον οποίο κάνουν, ή δεν κάνουν κάτι. Αλλού, ευτυχία είναι να κάνεις κάτι αξιόλογο και να ξέρεις γιατί το κάνεις. Στον πλανήτη Καριόλο ευτυχία είναι να μην κάνεις κάτι και να μην ξέρεις τον λόγο που δεν το κάνεις! Αυτή κι αν είναι ευτυχία...

Εν πάση περιπτώσει, το μπαρμπούτ στον πλανήτη Καριόλο συχνά έχει περίεργες εξελίξεις. Οι Καριολίτες τεμαχίζουν το σφαιρικό αντικείμενο και το ταϊζουν σε εξωγήινα σκυλιά με φλέματα, τσίμπλες και σκορβούτο, εγκαταλείπουν το πεδίο με το καστανό γρασίδι και κυνηγάει ο ένας τον άλλον μέσα σε σκοτεινούς διαδρόμους. Νικητής ανακηρύσσεται εκείνος που καταφέρνει να πιάσει τους περισσότερους κώλους. Η μόνη περίπτωση να χάσει τότε, είναι να τον παγιδέψει κάποιος άλλος μέσα σε ασανσέρ και να του πει «τσιμπούκ» πριν ανοίξει η αυτόματη πόρτα στο ρετιρέ!

Οι δώδεκα εξωγήινοι συζητούν τις προοπτικές της αγωνιστικής. Πρώτος μίλησε ο Σκατονέ, ένας εξπέρ στην μετατροπή του αεικίνητου σε στάσιμο. «Παιδιά» είπε, «τελειωμένη υπόθεση». Έχω ακούσει ότι ο Λούπα - Λούπα έχει παίξει ένα μεγάλο δελτίο ΠΡΟ-ΟΠ στο οποίο παίζει την Κούτσα - Κούτσα και την Ρούφα - Ρούφα στάνταρ, την Πίτσι - Πίτσι διπλή επιλογή χάσο - τι, την Μαμ - Μαμ διπλή επιλογή βίο-τι και ζητάει τα άντερά του από τα άλλα».

«Ποιο άντερα;» επεμβαίνει ο Χάλι - Χάλι, ένας αργόσχολος εξωγήινος, με δώδεκα κατηγορίες για μαστροπεία, που μετά από εφτά χρόνια εκκρεμούν όλες με μεγάλη πιθανότητα παραγραφής, «ξεχνάς ότι οι ιθαγενείς του Καριόλο δεν έχουν άντερα, ότι το στόμα συνδέεται απ’ ευθείας με τον πρωκτό;».

«Δεν έχει σημασία» απαντά ο Σκατονέ με το δάκτυλο στο στόμα, «εγώ λέω ότι ο Λούπα - Λούπα είναι γατόνι και ότι η Πίτσι -Πίτσι και η Μαμ - Μαμ κερδίζουν».

«Έχω ακούσει ότι η Κίνε δεν κερδίζει τον Χερκούλ στο πεδίο Ριχάουλα. Στημένη την έχουνε, για να βγει ο Όπα - Όπα στο Λίγκι – Λίγκι» είπε στενάζοντας ο Πασά - Πασά, ένας πρόσφυγας εξωγήινος από την πλανήτη Σουνέτ.

...Κι αυτουνού θα του γαμήσει τα κορδόνια

«Μαλάκας είσαι, μπε;» ούρλιαξε ο Βεζίρ - Βεζίρ, ένας πρόσφυγας εργολάβος κυματοθραυστών για ερήμους, ο «Μπζζ - Μπζζ είναι ο μεγαλύτερος μάγκας του αστερισμού μας. Κανένας δεν τον στήνει αυτόνα. Δέρνει και δέρνει».

«Μήπως εννοείς ότι γαμάει και δέρνει;» ρώτησε ο Πασά - Πασά. «Όχι, δέρνει και δέρνει είπα και δέρνει και δέρνει εννοούσα» απάντησε ο Βεζίρ - Βεζίρ και συνέχισε: «εκτός, βέβαια, αν γουστάρει να βγάλουνε την Κίνε στο σφυρί οι ασπρόκωλοι από τον πλανήτη Πουστ - Πούστ, να την πάρει τζάμπα ο μάγκας και του χρόνου να γαμήσει τα κορδόνια του Όπα - Όπα, του Πίτσι - Πίτσι και της Μαμ - Μαμ και όλης της φάρας του μπαρμπούτ για πάρτη του και όχι για τους ασπρόκωλους του Πούστ - Πούστ. Δεν νομίζω, όμως, γιατί του τα έχουνε πρήξει οι άλλοι. Για τσαμπουκά πάει ο Μπζζζ - Μπζζζ και θα ρίξει φάπες»!

«Τους είπε άλλους», είπε ο Καλαμάκ - Φαλίρ, «αλλά δεν ανέφερες τον Γόπα - Γόπα. Θα του γαμήσει κι αυτουνού τα κορδόνια η Κίνε;». Ο Πασά - Πασά σκέφτηκε λιγάκι και απάντησε: «Να μην ξεψωλιαστούμε κιόλας, αστέρι μου»!

Εκείνη την ώρα μπήκε ένας γέροντας εξωγήινος. Παράγγειλε φέκα σε χοντρό φλιτζάνι, κάθισε μόνος του κι άρχισε να σφυρίξει ένα εξωγήινο σκοπό. «Τι κάνεις, γέροντα;» ρώτησαν οι δώδεκα εξωγήινοι. «Εγώ καλά κάνω» είπε ο γέροντας, σταματώντας το σφύριγμα διότι δεν μπορούσε να μιλάει και να σφυρίζει ταυτόχρονα, “εσείς τι κάνετε, μαλάκες».

Αλλαξοκωλιές κεκλεισμένων των θυρών

«Μιλάμε για μπαρμπούτ» απάντησαν οι άλλοι. «Για εξωγήινα σκατά και γήινα αρχίδια μιλάτε», απεφάνθη ο γέροντας. Γέλασαν οι άλλοι και είπαν «Γέροντα, πες μας καμιά ιστορία σαν το μπαρμπούτ στα δικά σου νιάτα».

«Δεν καταλαβαίνετε γρι, αγάμητοι» είπε ο γέροντας, που τράβηξε μια γουλιά από τον φέκα του και συνέχισε: «Δεν είναι αυτοί που φταίνε, όμως. Εσείς φταίτε που δεν δίνετε το αριστερό φρύδι ενός «Patsaborichus Stragaleskis Straveskis» για μπαρμπούτ. Μόνο για τσαμπουκά της πλάκας. Ψηλώσατε τα χέρια κι ανοίξατε τα στόματα για να σας κατουράνε μέσα».

Τεντώνοντας το χέρι έδειξε μια αλυσίδα από 18 εξωγήινους, με το χέρι του ενός στον κώλο του άλλου, να τρέχουν ξέφρενοι για να βρουν διάδρομο για αλλαξοκωλιές κεκλεισμένων των θυρών, διότι ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών παίζεται το παιχνίδι στον πλανήτη Καριόλο, χέσε το καστανό γρασίδι!

Μιλώντας για εξωγήινους πλανήτες και αστερισμούς, μόλις το πήρα χαμπάρι: Πέμπτη είναι σήμερα και δεν έχουμε γράψει λέξη για Σουμέριους και πλανήτη Νιμπίρου. Έχω ακόμα πιο άσχημα μαντάτα. Αύριο θα γράψουμε για τους αλογομούρηδες, αφου η ιπποδρομιακή διεξάγεται πια την Παρασκευή.
Θα σας πω τι θα κάνουμε: Πρώτα πρώτα θα συμφωνήσουμε ότι είμαι ένας απαράδεκτος ανοργάνωτος φαφλατάς. Από ‘κει και πέρα, έχει ο Θεός!

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΡΟΒΕΡΣ