ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΒΟΗΘΟΥ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ

 

Θεωρείται επιτόπου στημένος ο δημοσιογράφος που ''ενοχλεί'' έναν πρόεδρο ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό. Πράγματι να κάνει παιχνίδι για λογαριασμό άλλου προέδρου. Παίζει κι αυτή η πιθανότητα. Όπως να μη δουλεύει για κάποιον άλλον ο καλός δημοσιογράφος, να μην έχει ''συμβόλαιο'', αλλά να γράφει εναντίον συγκεκριμένου μεγαλομετόχου από προσωπική ανομολόγητη σκοπιμότητα. Ίσως να τον εκβιάσει.

Πέρα απ' αυτά. Γιατί να μη βάλουμε στο λογαριασμό και τα προσωπικά απωθημένα; Να του την έχει δώσει του δημοσιογράφου, με την εξουσία που έχει, με το δυνατό του πόστο σε μηντιακό μέσο, και να έχει βάλει στο σημάδι έναν ισχυρό της πιάτσας, όμως με αμφισβητούμενη ηθική. Με τη σκοπιμότητα να κερδίσει όχι βρώμικα χρήματα, αλλά πόντους ως αγωνιστής της μαχόμενης δημοσιογραφίας. Και αύριο να εξαργυρώσει τον αγώνα του ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά, στην αδιαφάνεια με την εκλογή του ως βουλευτής.

Τι λέμε; Ότι οι απατεώνες κάθε λογής, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πολιτικοί, γενικά δημόσιοι παράγοντες άλφα και βήτα εθνικής, βρίσκουν και κάνουν. Αυτή είναι η γαμημένη αλήθεια. Ότι αυτή κι όχι μια άλλη συγκεκριμένη κοινωνία διευκολύνει περισσότερο τον αλεπουδιάρη. Και να κάνει την πουστιά, και να μην το πάρει πρέφα κανένας.

Ξεκίνησα τούτες τις αράδες με αφορμή όχι απλά την κόντρα νοσηρού ή εκβιαστή δημοσιογράφου, αν δεχθούμε ότι τέτοιος είναι, από τη μια και από την άλλη πρόεδρου ΠΑΕ. Στο έργο μπερδεύτηκε, μπήκε στη μέση άλλος δημοσιογράφος. Καλά, δεν φοβάται να μεταφέρει στον εκβιαστή (;) συνάδελφο απειλητικά μηνύματα του ''στόχου'', του εκβιαζομένου(;) μεγαλομετόχου;

Απορώ με τον ερασιτεχνισμό, με την αφέλεια κάποιων που ενεργούν μαφιόζικα, λες και το αφεντικό τους είναι απόφοιτος τσιτσιλιάνικης σχολής. Και θαρρούν πως έχουν να κάνουν με άτομα που έχουν μυηθεί στην κουλτούρα της ομερτά. Προκειμένου να βγάλουν χαρτζηλίκι και να κάνουν επίδειξη της προσωπικής τους επιρροής, ότι μετράει η πένα τους, αγνοούν τον κίνδυνο να τους ''δώσει'' με το παραμικρό αυτός στον οποίον προσφέρουν δημοσιογραφικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΧΑΛΙΑΣ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ