ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ

 

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ποιος το λέει αυτό; Δημοσιογράφος. Παναθηναϊκάκιας δημοσιογράφος. Δεν δέχομαι τον δημοσιογράφο να μου πει ότι ο Ολυμπιακός έχει ψυχή, ότι είναι περήφανος για την ομάδα του την ΑΕΚ. Ότι ο ΠΑΟΚ έχει αρχές, ότι ο Άρης είναι ιδεολογία κι άλλα τέτοια χαζά. Και βέβαια αντιδεοντολογικά, τουλάχιστον. Υποτίθεται ότι ο δημοσιογράφος κάνει λειτούργημα. Δεν είναι σπάτουλα.

Συζητάμε ένα φαινόμενο βουτηγμένο στην αναξιοπρέπεια. Δέχομαι να είναι νεοδημοκράτης ο δημοσιογράφος, πολύ περισσότερο να κάνει και ρεπορτάζ ΝΔ. Όχι, όμως, να παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει το γραφείο τύπου του κόμματος. Αυτός δεν είναι δημοσιογράφος.

Άσε άλλους, κύριε δημοσιογράφε, εσύ που παριστάνεις τον δημοσιογράφο, να πουν ότι το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΚΕ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, έχουν συνέπεια, τιμιότητα, εθνική προσφορά, είναι με τον λαό. Όχι, δεν είναι αυτή η δουλειά σου.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη δημοσιογραφία, πολιτική, ποδοσφαιρική, είναι το απόλυτο τέλμα. Δεν υπάρχει πληροφορία. Απαγορεύεται να δοθεί, αν ενοχλεί το κόμμα, την ΠΑΕ, τον πρόεδρο της. Δεν υπάρχει κριτική. Μόνο γλύψιμο.
Εκεί φτάσαμε. Η κοινωνία στους καιρούς μας δεν ευνοεί τη δημοσιογραφία. Και κανένας, ούτε οι συνδικαλιστικές ενώσεις των επαγγελματιών δημοσιογράφων δεν αποδίδουν, σε κάποιο βαθμό βέβαια, ότι η Ελλάδα έφτασε στα σκατά γιατί το λειτούργημα έχει παρασκαρτέψει.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ