Τα κοριτσια του Freedom

 

Το ξαναείδα και δεν σας κρύβω ότι το ρούφηξα σαν να το έβλεπα για πρώτη φορά. Πέρασαν 28 χρόνια από την τεράστια επιτυχία του "Freedom! '90", και θεωρώ πως τόσο το τραγούδι, όσο και το βίντεο είναι αναμφισβήτητα πια, κλασσικά!

Το τραγούδι γραμμένο, τραγουδισμένο και σε παραγωγή του George Michael, κυκλοφόρησε το 1990 και ήταν η εποχή που ο George Michael δεν ήθελε με κανένα τρόπο να σταθεί μπροστά σε κάμερα. Δεν ήθελε να κάνει βίντεο κλιπ. Η εταιρία δίσκων ήταν σε απελπισία, όταν η ιδέα ήρθε από τον τότε ανερχόμενο ταλαντούχο σκηνοθέτη David Fincher.

Είχε δει στο εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, τις: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford, και σκέφτηκε να το κάνει μ΄ αυτές και με μερικά αγόρια. Το βίντεο έγινε, έκανε τεράστια εντύπωση - σάρωσε κοινώς - το τραγούδι εκτοξεύτηκε στο Νο 1 όλων των chart του πλανήτη, όπως και η καριέρα των 5 κοριτσιών. Ελάτε να τις δούμε μία μια… Πως ήταν τότε και πως είναι σήμερα…

Η συνέχεια εδώ….nikosonline.gr