ΣΥΡΟΣ-ΠΑΤΜΟΣ ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΔΡΟΜΟΣ

 

Φοβερά πράγματα. Ούτε στο σινεμά δεν γίνονται. Κι αν τα δεις σε ταινία λες υπερβολές του σεναριογράφου. Προεδρικές εκλογές στην Γαλλία το 2007, αντίπαλοι ο νικητής Νικολά Σαρκοζί, δεξιός, και η αριστερή του σοσιαλιστικού κόμματος Σεγκολαίν Ρουαγιάλ (1953). η οποία συζεί 29 χρόνια και έχει κάνει τέσσερα παιδιά εκτός γάμου με τον Φρανσουά Ωλάντ (1954). Στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2012, ο επίσης σοσιαλιστής του κώλου Ωλάντ κερδίζει τον Σαρκοζί και γίνεται αυτός πρόεδρος.

Ποιο είναι το αντικείμενο της κουβέντας; Το μπανιστήρι. Το πάθος του κόσμου να παίρνει μάτι από την κλειδαρότρυπα τι παίζει στην κρεβατοκάμαρα, όχι στην τουαλέτα. Στο σεξ, όχι στην αφόδευση, φυσική πράξη κι αυτή, αλλά συχαμερή. Τις γκομενοδουλειές γουστάρει να πληροφορείται το φιλοθεάμον, πολιτικοποιημένο και όχι κοινό. Τις πολύ αυστηρά προσωπικές στιγμές του κάθε επώνυμου. Του προέδρου της Γαλλίας Μιτεράν, Σαρκοζί, Ωλάντ, αν ο τελευταίος, ο Μακρόν είναι gay, bisexual, ανέραστος.

Έτσι γεννήθηκε ο άνθρωπος. Να λατρεύει το μπανιστήρι. Να μαθαίνει οτιδήποτε πιπεράτο και γαργαλιστικό από την προσωπική ζωή του άλλου. Κι αυτό που το λενε γκόσιπ είναι ''μπανιστήρι''. Δεν είναι μόνο το κανονικό, π.χ. ο άνδρας όταν την πέφτει με το μάτι με το που δει λίγο από τη χαράδρα ανάμεσα στα μπαλκόνια της γυναίκας. Κι αυτό γίνεται χωρίς να χρειαστεί να στείλει την κατάλληλη εντολή στον εγκέφαλο. Το βλέμμα πέφτει ακαριαία στο γυναικείο στήθος. Το ίδιο και η γυναίκα. Αν φουσκώνει το εργαλείο του άνδρα στο παντελόνι, εκείνη κάνει προσπάθεια να μη το σημαδεύσει με μια ματιά, τουλάχιστον.

Το 2007, λοιπόν, ενώ η εκλεκτή του σοσιαλιστικού κόμματος Σεγκολαίν Ρουαγιάλ ξεκινάει τον προεκλογικό αγώνα, ο σύντροφός της και συναγωνιστής για μια άλλη Γαλλία, πιο δημοκρατική και λαϊκή, την εγκαταλείπει και επισημοποιεί την μέχρι τότε κρυφή σχέση του με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ (1965). Κι όταν έγινε πρόεδρος αυτός ο χάλιας Ωλάντ, πριν ακόμα χωρίσει την δημοσιογραφίνα τα έφτιαξε με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ, ακόμα νεώτερη (1972).

Η Valérie Trierweiler δεν το άφησε έτσι. Έγραψε βιβλίο και δημοσιοποίησε και γαμώ τα άπλυτα της σχέσης της με τον πρόεδρο, τον οποίον τον καταξεφτύλισε, διότι πίσω από την πλάτη της ξενοπηδούσε την ηθοποιό Julie Gayet. Και προχθές, κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ségolène Royal, η οποία γελοιοποιεί τον πρώην της, τον μαλάκα Ωλάντ, τον οποίον χαρακτηρίζει πολιτικό της πλάκας. Μηδενικό. Αφελή που ζούσε με τις αυταπάτες του, και τα νομοσχέδια που παρουσίασε ήταν για πέταμα.
Η Γκαγιέ παραθέριζε για χρόνια στην Πάτμο, και της μυστικής σχέσης με τον Ωλάντ, είχαν ερωτηθεί οι κάτοικοι του νησιού να την περιγράψουν. Ήταν πολύ φιλική, φιλόξενη και καλή οικοδέσποινα! Σιγά, μη σας έφτιαξε και στιφάδο, ρε! Πάμε παρακάτω. Συχνά με τον πρώην σύζυγό της η Γκαγέ, που με τον Ωλάντ κεράτωνε την δημοσιγράφο, ενοικίαζαν μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού για τις βόλτες τους.

Ο Ωλάντ την ίδια εποχή την έβρισκε στη Σύρο (στη φώτο με την Τριαρβελέρ). Είχε κολεγιά με ένα συμπατριώτη του αξιωματούχο που αγόρασε σπίτι στο νησί. Στην ίδια γειτονιά είχαν τα καλύβια τους, από τη μια ο Γιάννος Παπαντωνίου και από την άλλη ο Γιάννης Στουρνάρας. Το ''τρίγωνο του διαβόλου'', όμως μην ξεφύγουμε. Ομιλούμε για την κλειδαρότρυπα. Ο ένας στη Σύρο, η άλλη στην Πάτμο. Ένα μπανιστήρι δρόμος.

Τα παλιά τα χρόνια ο βασιλιάς, ο αυτοκράτορας, ο τσάρος, τότε ήταν πραγματικά ο Ένας που κυβερνάει, την δε γυναίκα του την είχε στην άκρη. Σήμερα, στα δημοκρατικά καθεστώτα η σύζυγος του πρωθυπουργού, του υποψήφιου κυβερνήτη μιας χώρας είναι από κοντά. Πάνε πακέτο ο πολιτικός και η συμβία του.

Ειδικά στην Αμερική δεν ξεκινάει η προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου προέδρου χωρίς την σύζυγο στο πλάι του πολιτικού. Επειδή ο κόσμος νοιώθει μία ασφάλεια με πράγματι οικογενειάρχη τον αυριανό πλανητάρχη. Αν είναι δυνατόν αυτός να 'ναι άνθρωπος της θρησκείας.

Έτσι που λες. Η οικογενειακή φωτογραφία του υποψηφίου γερουσιαστή, δημάρχου, του όποιου πολιτικού είναι το Νο1 διαβατήριο. Ότι ο άνθρωπος είναι σωστός, γυναίκα και παιδιά φροντίζει, δεν είναι ξενύχτης, πότης, μπουρδελιάρης, χαρτοπαίκτης.


Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚ ΤΗΣ... ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ