ΠΟΛΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ, ΛΟΥΓΚΡΕΣ!

 

Από τα απίστευτα. Για χάρη του βαρύμαγκα υπουργου Παύλου Πολάκη, ο Σταμάτης Κραουνάκης απευθύνθηκε μέσα από το συριζαίικο ραδιόφωνο στις… λούγκρες. Εδώ τελειώσαμε. Το καταφέραμε κι αυτό επί πρώτης φοράς αριστεράς. Ο Κραουνάκης να τα βάλει με τις… λούγκρες.

- Όλοι τον θέλετε, λούγκρες, κατάλαβες; Τον θέλετε τον ψηλό τον Κρητίκαρο.

Αυτό είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Να πέσει η Ακρόπολη να μας πλακώσει.

Τι θα πει λούγκρα; Χαρακτηρισμός υβριστικός, βέβαια. Στα καλιαρντά, στην αργκώ των ομοφυλοφίλων, λούγκρα είναι η κακιά. Η κακιασμένη αδερφάρα.

Λένε π.χ. «Αυτός ο πούστης είναι λούγκρα, λουμπίνα σκέτη…». Στη slang διάλεκτο δεν είναι συνώνυμες οι λέξεις «λουμπίνα» και «λούγκρα», αλλά τις φοράνε πακέτο. Λουμπίνα είναι ο νεαράς ηλικίας θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος. Άλλως, το πουστράκι, το πουσταρέλι, σίγουρα ο παθητικός gay.

Και μια που έδωσε την αφορμή ο Κραουνάκης, να το κλείσουμε: Λουμπίνια ή λουμπινίστικα είναι αυτά που μιλάνε συνθηματικά δύο του αδερφάτου ή δύο πόρνες.

Από που προήλθε η λέξη λούγκρα; Κατασκευάστηκε η λέξη στη γερμανική κατοχή, όταν οι ομοφυλόφιλοι κρυβόντουσαν. Λέξη σύνθετη, λου- γκρα. Το «λου» προέρχεται από το «λούκι», που στα καλιαρντά σημαίνει πρωκτός! Το «γκρα», το ξεχνάμε, παρακαλώ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ