Η ΜΑΓΙΚΗ OSCAR’S NIGHT

 

Δεν χάνεται αυτό το show. Το show των shows. Και αξίζει να το δεις ζωντανό. Όχι σε επανάληψη, όταν θα έχουν γίνει γνωστοί οι νικητές και οι χαμένοι. Χαμένοι, όχι ακριβώς.

Είναι διάκριση, τίτλος τιμής και μόνον ότι ήταν υποψήφιος για Όσκαρ κάποιος ηθοποιός και σκηνοθέτης, μουσικός και φωτογράφος. Δεν κέρδισε τελικά το βραβείο, όμως αναφέρεται ως έπαινος, ως επιτυχία το γεγονός ότι ήταν στην πεντάδα των υποψηφίων στην κατηγορία του.

Με την ευκαιρία. Αυτοί που ψηφίζουν για τα Όσκαρ είναι 7.902 άτομα απ’ όλον τον κόσμο. Δεν αποφασίζουν όλοι, όμως, για κάθε κατηγορία των βραβείων. Αν ήταν έτσι το έργο θα έμοιαζε με το καλαμπούρι στις βουλευτικές εκλογές, όπου δικαίωμα ψήφου έχει και ο μαλάκας. Δεν κάθεται έτσι η δουλειά στα Όσκαρ. Όσοι από τους 7.902 είναι ενδυματολόγοι, αυτοί και μόνον αυτοί θα ψηφίσουν σε ποιόν θα πάει το Όσκαρ ενδυματολογίας. Οι ηθοποιοί μέλη της Ακαδημίας του Κινηματογράφου, μόνον αυτοί αποφασίζουν για τα Όσκαρ πρώτου και δεύτερου ρόλου. Οι μοντέρ ποιος θα κερδίσει το Όσκαρ στο μοντάζ.

Δεν κάνω προβλέψεις. Για ποιο λόγο; Δεν έχω προτιμήσεις. Για ποιο λόγο; Περιορίζομαι στο show. Στον ορισμό του show που είναι η Oscar' s Night. Αυτό θα απολαύσω χωρίς τη… λαχτάρα να κερδίσει ο δικός μου. Ανήκω στον εαυτό μου, όχι σ’ άλλον.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ... , ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...