Η ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΚΥΡΙΑ GLEN CLOSE

 

Ήταν το φαβορί για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου. Η μεγάλη ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ, με σπουδαία καριέρα στο σινεμά. Ρόλους αξιομνημόνευτους. Το ακλόνητο φαβορί, αυτή τη φορά.

Γιατί, παίζουν φαβορί και αουτσάϊντερ στα Όσκαρ; Γιατί, όχι! Οι ειδικοί τα βάζουν κάτω, και αφού συγκρίνουν τούτο και το άλλο, δίνουν την πρόβλεψη. Να, όμως, που για μία φορά ακόμα το φαβορί διέψευσε τα προγνωστικά. Δεν το πήρε η κυρία Glen Close. Η οποία με την αποτυχία της έγραψε… Ιστορία. Είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες, χωρίς να τα καταφέρει ούτε μία φορά.

Στα 35 της η 72χρονη σήμερα Γκλεν Κλόουζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ταινία και με τη μία κέρδισε υποψηφιότητα στα Όσκαρ.. Στη δεύτερη ταινία της, μετά από ένα χρόνο, νέα υποψηφιότητα! Στην τρίτη της ταινία, ένα χρόνο αργότερα, τρίτη υποψηφιότητα!

Τελικά, επτά φορές προκρίθηκε για Όσκαρ η κυρία κι έχασε επτά φορές. Γιατί; Το βραβείο πήρε η Βρετανίδα Ολίβια Κόλμαν. Γιατί; Ποιος να ξέρει! Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έντονη… τάση να δίνονται τα Όσκαρ σε Άγγλους. Αυτό είναι;

Δεν υπάρχει στήσιμο, με τόσους πολλούς που ψηφίζουν. Πιθανόν, στη νέα αποτυχία της Κλόουζ να οφείλεται η… αντιπάθεια που προκαλεί. Όλα μέσα είναι! Άνθρωποι ψηφίζουν, όχι τέρατα ή κομπιούτερ. Σατανικές γυναίκες, κακές και στερημένες, ύπουλες και επικίνδυνες παίζει στο σινεμά η Κλόουζ, η οποία δεν αποκλείεται στο χαρακτήρα να μοιάζει με τις ηρωίδες που υποδύεται.

Διαβάστε ακόμα:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑ