ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ

 

«Μοιάζω πλούσια;» δήλωσε η κυρία. Το λέει γιατί μοιάζει να τα έχει τα φράγκα της, και θέλει να πει ότι δεν είναι πλούσια, έστω ότι δεν είναι τόσο πλούσια όσο... φαίνεται.

Μου την σπάει κάποιος να διαφημίζει ότι δεν έχει λεφτά. Είναι μια ειδική κατηγορία αυτή. Ατόμων που έχουν, που έχουν πολλά λεφτά, και μόνο που δεν κλαίγονται. Φοβερό είναι. Όλοι, όλοι μας να προσπαθούμε να κονομήσουμε κι όμως, από την άλλη να ψοφάμε να ακούσουμε από τους πετυχημένους ότι... πεινάνε, ότι τα περνάνε ζόρικα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ίσως επειδή στο μυαλό του κοσμάκη ο πλούτος είναι ταυτισμένος με την κομπίνα.

Με τη λοβιτούρα. Τη λαμογιά. Την αρπαχτή. Κονομημένος είναι ο τάδε; Άρα, βρώμικος είναι. Διαπλεκόμενος. Μπλεγμένος σε σκάνδαλα. Της κατάστασης.
Υπ' όψιν πως κανένα πολιτικό καθεστώς, καμιά ιδεολογία δεν ευαγγελίζεται τη φτώχεια. Ακόμα καμιά θρησκεία δεν έχει τα άντερα να ζητάει από τους πιστούς να παραμένουν φτωχαδάκια, ότι είναι η αμαρτία να πλουτίσουν.
«Τα λεφτά που έχω βγάλει από τη δουλειά μου τα αξίζω» λέει η κυρία, η οποία δηλώνει κι αυτή θύμα επειδή έχει εχθρούς, επειδή την πολεμάνε.

Τι λέμε; Πως ο επώνυμος συνήθως αποκρύβει την καλή του οικονομική κατάσταση για να μην... προκαλέσει. Ακόμα και να μην φωτογραφίζεται το σπίτι του. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, ότι ο κόσμος νοιώθει κακία, αντιπάθεια σε κάποιον που έχει κονομήσει ακριβώς γιατί είναι δημοφιλής, αρεστός στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΣΕΞΟΜΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ