ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ EUROVISION ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ

 

Γιατί αρέσει το «μουσικό» show της Eurovision; Κάτ’ αρχήν δεν αρέσει. Ποιος σου είπε ότι αρέσει; Το ότι το παρακολουθεί κάποιος δεν σημαίνει ότι το γουστάρει κιόλας, ότι το φχαριστιέται σίγουρα.

Κόσμος και κοσμάκης κάθισε και φέτος να κόψει την κίνηση στην Eurovision. Το 90% γνωρίζοντας ότι το έργο πάλι θα 'ναι μάπα. Τότε γιατί βλέπει ένα φεστιβάλ τραγουδιών που ούτε ένα δεν αξίζει. Ούτε ένα δεν θα το βάλει ο άλλος στα χείλη του να το τραγουδήσει. Επειδή ένα σωρό κόσμος δεν έχει τι άλλο να κάνει. Επειδή δεν έχει κάτι άλλο να δει. Υπάρχει και μια άλλη εξήγηση στο φαινόμενο. Υπ’ όψιν ότι την Eurovision την παρακολουθούν κι άτομα ποιοτικά, όχι μόνον ο κάθε μούσμουλας.

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Φιλοσοφίες; Μη βιάζεσαι. Θέλει ο άλλος, με επιθυμία ασυναίσθητη, με κίνητρο ασυνείδητο, να δει αυτό που σίγουρα θα δουν άλλοι, οι πολλοί. Να ξέρει τι του γίνεται. Άσε ότι το έργο έχει και το ψιλοενδιαφέρον τι θα κάνει η δική μας τραγουδίστρια, αυτή που εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα.

Να το πω αλλοιώς. Ξεκόβει από την κοινωνία εκείνος που σνομπάρει τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας, του κοσμάκη. Οι μάζες θέλουν δεν θέλουν θα ακολουθήσουν αυτό που αποφασίζει η μουσική βιομηχανία, η ηλεκτρονική βιομηχανία, η κομματική βιομηχανία, το παπαδαριό, το αδελφάτο, οι μυστικές υπηρεσίες. Τέλος πάντων ό,τι καταναλώνεται αμάσητο από τις μάζες, τον πολτό.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...