ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΙΚΟ ΠΑΛΙΟΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ Η ΤΖΑΚΥ

 

Αθάνατος Ωνάσης. Ένας αλητάμπουρας που δεν λέει να πεθάνει. Τα κουτσομπολιά γύρω από τους απίθανους τσογλανισμούς του τον κρατάνε πιο ζωντανό μετά το θάνατό του. Να λέμε την αλήθεια. Τύποι οι οποίοι από το πουθενά έγιναν οι καπετάν γαμάω σε λεφτά και σε όνομα υπάρχουν κι άλλοι. Ένας, όμως, είναι ο Αριστοτέλης Ωνάσης που μαγνητίζει την παγκόσμια προσοχή τόσο όσο ζούσε, όσο, κυρίως, κι αφού πέθανε.

Νέο βιβλίο. Ένα ακόμα βιβλίο ρίχνει φως στη σχέση του Σμυρνιού και της πρώην First Lady of the United States, της Jaqueline Kennedy, συζύγου του προέδρου Τζων Κένεντυ. Σιγά, ρε. Ποιο φως, ρε; Σιγά μην υπηρετεί κάποιο άγνωστο λειτούργημα, κάποια θεϊκή υποχρέωση ο συγγραφέας του βιβλίου, ένας ακόμα, που γράφει τα δικά του για τον Ωνάση. Τον πολυδιαβασμένο έρωτά με την Μαρία Κάλας και το θρυλικό γάμο με την Τζάκυ Κένεντυ.

Είπαμε. Και σ' αυτόν τον αιώνα και στον επόμενο θα πουλάει το όνομα “Ωνάσης”. Με την ευκαιρία, να πω ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες εφοπλιστές, χθες και σήμερα, οι οποίοι χωρίς υπερβολή είναι οι πιο μεγάλοι θαυμαστές του αλητόβιου Ωνάση. Θέλουν να του μοιάσουν! Τον αναγνωρίζουν ως έναν χωρίς σύγκριση ευφυή επιχειρηματία, δαιμόνιο και άξιο παραδειγματισμού!

Επί του θέματος. Κάποιος Κρίστοφερ Άντερσεν, μπεστ-σελερίστας συγγραφέας, έγραψε κι αυτός βιβλίο για τον Ωνάση, και ό,τι αρπάξουμε. Και τι μας λέει ο ποιητής; Ότι ο δικός σου και πριν χωρίσει την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ επανήλθε στον μεγάλο έρωτά του, την Μαρία Κάλας. Ιστορική επιβεβαίωση του γεγονότος από τον συγγραφέα.

Είναι ένα κενό ιστορικό το άλλο. Την απατούσε, ναι ή όχι την Τζάκυ ο Ωνάσης; Όχι μόνον αυτό, υποστηρίζει ο Άντερσεν. Η Ζάκλιν συνελήφθη από τον σύζυγό της Ωνάση να διατηρεί ερωτική αλληλογραφία με πρώην συνεργάτη του Τζων Κένεντυ, τον αναπληρωτή υπουργό αμύνης, κάποιον Γκιλπάτρικ. Το πιο φοβερό;

Ο Ωνάσης κανόνισε να φωτογραφίσουν γυμνή στο Σκορπιό την Τζάκυ, χωρίς βέβαια να το γνωρίζει εκείνη. Να αναφέρω ότι μια φωτογραφία με μαγιώ της χλεμπονιάρας Τζάκυ ήταν χρυσάφι για έναν παπαράτσι. Θα την μοσχοπουλούσε. Πολύ περισσότερο να την φωτογράφιζαν τσίτσιδη στην παραλία.

Τόσο πολύ την είχε βαρεθεί την κοκκαλιάρα Τζάκυ ο Ωνάσης, τόσο πολύ του την είχε σπάσει η ψυχρότητά της, η αλαζονεία της και, κατά τον συγγραφέα «καθοδήγησε» φωτορεπόρτερ στο ιδιωτικό του νησί για να απαθανατίσουν ξεβράκωτη στην αμμουδιά την ακριβοπληρωμένη από τον ίδιο Τζάκυ. Γιατί; Όχι, βέβαια, για να πάρει ποσοστά από τα κέρδη των παπαράτσι. Να εκθέσει την Τζάκυ, που έπαιζε κάποια, ενώ σα γυναίκα δεν βλεπόταν. Καμία θηλυκότητα. Ένα πετσί και κόκκαλο. Τι άλλο να πεις, για την αποκάλυψη (;) του συγγραφέα.

Η Τζάκυ Κένεντυ-Ωνάση γεννήθηκε Ιούλιο του 1929 και πέθανε το 1994, σα σήμερα 19 Μαίου.


Διαβάστε ακόμα:

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!