ΤΟ DEBATE ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ

 

Τι θα πει debate; Έτσι που το παίζουν στην Ελλάδα θα πει μια φάρσα. Ένα σκηνικό στημένο. Κατ' αρχήν σ' αυτήν την προεκλογική παρωδία συμμετέχουν τηλεοπτικοί σταρ. Απαράδεκτο. Οι κύριοι και οι κυρίες που μας λένε τις ειδήσεις από τα κανάλια. Δεν λέω ότι οι π.χ. Κοσιώνη, Στάη, Ζαχαρέα, Σρώυτερ και σία δεν είναι δημοσιογράφοι. Λέω ότι είναι δημοσιογράφοι, αλλά δεν κάνουν δημοσιογραφία στα κανάλια τους.

Να το πω αλλοιώς. Με ποια λογική να επιλεγούν να κάνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς οι ''εκπρόσωποι'' των καναλιών; Το debate έχει νόημα μόνο αν γίνει κόλαση. Όταν θα τεθούν και μη κυριλάτα ερωτήματα με την απαίτηση να δοθούν απαντήσεις ουσίας. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν στην... τηλεμαχία είναι παρόντες αληθινοί δημοσιογράφοι, όχι συστημικοί.

Της πλάκας είναι το debate, αλά made in Greece. Κάνει την ερώτηση ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος και ο πολιτικός απαντάει... τηλεοπτικά. Δηλαδή; Άλλο τον ρωτάνε, αλλού την πάει τη δουλειά και γράφει την ερώτηση εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Πέρα απ' αυτό. Εξ ορισμού το debate είναι μια σκέτη απάτη. Γιατί στηρίζεται στις... εντυπώσεις που ποντάρουν να προκαλέσουν στον πολτό των ψηφοφόρων. Τεσσαράμισυ χρόνια είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας και δεν έχω πάρει πρέφα πόσο ζυγίζει; Όχι, ρε, να περιμένω τι θα πει στο debate για να τον κρίνω. Το ίδιο ισχύει και με τον Μητσοτάκη. Είμαι το νούμερο να μη γνωρίζω τι μπορώ να περιμένω αύριο από τον επόμενο πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΥΡΩΝ ΤΟ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ