Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΕΝΡΥ, Ο ΑΓΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΤΖΑΙΗΝ

 

Κάθε μέρα διαβάζουμε το θάνατο κάποιου επώνυμου, που συνήθως έχει καβαλήσει τα εβδομήντα. Αναμενόμενο, ειδικά για άντρα, στα 72, στα 73, στα 74 να φεύγει. Πέρασες το ''όριο'', τα εβδομήντα, ακόμα και απόλυτα υγιής να είσαι, το σκέπτεσαι. Ότι θα πεθάνεις. Ότι λιγόστεψαν τα ψωμιά σου. Και, κατά κάποιο τρόπο, αρχίζεις να προετοιμάζεσαι πνευματικά για το μοιραίο, να συμφιλιώνεσαι με την... ιδέα του φευγιού χωρίς επιστροφή.

Υπάρχουν, βέβαια, άτομα στα οποία δεν παίζει καν στη σκέψη τους ο θάνατος. Τι είναι αυτό; Είναι τόσο ριγμένοι με τα μούτρα στην κατάκτηση, πως θα μεγαλώσουν τις μπίζνες τους, τα λεφτά τους, που δεν υπάρχει στο κεφάλι τους κανένας τάφος, καμιά κηδεία. Αυτά είναι για τους άλλους.

Εντάξει πήγε ο Πήτερ Φόντα, πάτησε τα 80 κι αν τα χάρηκε τα χρόνια, μαγκιά του. Ακούστηκε ψιλοθλιμμένο το νέο ότι πέθανε ο ''Ξέγνοιαστος καβαλάρης''. Και μοιάζει φουκαριάρικο, που όλη η καριέρα του στο σινεμά ήταν εκείνη η ταινία, το Easy Rider, του 1969, που σκηνοθέτησε ο Ντένις Χόπερ (1936-2010). Ηθοποιός σπουδαίος ο Χόπερ, και ακόμα πιο δυνατός ο Τζακ Νίκολσον (1937), ο τρίτος στην παρέα των πρωταγωνιστών στο εμβληματικό έργο. Ο Πήτερ γεννήθηκε από ηθοποιό, τον Χένρυ Φόντα (1905-1982), με βαρύ όνομα, αλλά ο ίδιος δεν ''το είχε'', όπως η βραβευμένη αδελφή του Τζαίην Φόντα (1937) και η ταλαντούχα κόρη του Μπρίτζετ Φόντα (1964).

Έκανε το μπαμ εκείνη η φτηνιάρικη σε κόστος ταινία Easy Rider, έφερε μεγάλα κέρδη, έγραψε στον πλανήτη η φώτο του Πέτράκη πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά εκεί ουσιαστικά σταμάτησε η πορεία του στο κινηματογράφο. Καλό παιδί ο Πετράν, οικογενειάρχης, καμιά σχέση με το πρεζόνι τον Easy Rider, αλλά και τον παλιοχαρακτήρα τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΛΑ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ MAD