Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

 

Κυκλοφορεί μέσα στο σούπερμάρκετ ο πρώην, το τονίζω ''ο πρώην'', τηλεοπτικός παρουσιαστής και ο φουκαράς μοιάζει χαμένος. Τον αναγνωρίζεις, αυτός είναι, και σκέπτεσαι τι να του συμβαίνει και τον έχει ντύσει μια κακομοιριά. Βολτάρει ανάμεσα στις προθήκες και τα ράφια, και μάλλον τον κόβεις να μη ξέρει τι ψάχνει. Αν πράγματι ήρθε για να αγοράσει κάτι.

Να σου πω, γιατί ο καϋμενούλης είναι για λύπηση. Επειδή κανένας δεν τον χαιρέτησε... Τώρα πια, που δεν βγαίνει στο γυαλί, ποιος να γυρίσει να τον κοιτάξει, να του πει μια καλημέρα. Όταν, όμως, είχε την εκπομπή, ε, καλά, τότε τον σταματούσαν στο δρόμο, στην τράπεζα, άγνωστοι του έπιαναν κουβέντα, στο γήπεδο γινόταν πηγαδάκι γύρω του, όλοι ήθελαν να αλλάξουν μαζί του μια ατάκα.

Η αρρώστια λέγεται «υαλίτιδα». Απ' αυτήν πάσχει εκείνος που δεν αντέχει την απώλεια της διασημότητας, της αναγνωρισιμότητας που είχε λόγω της συστηματικής τηλεοπτικής παρουσίας του. Τον κόψανε από το κανάλι, εξαφανίστηκε από το κάδρο της καθημερινότητας, και επόμενο ο κόσμος τον... ξεχάσει. Κι αν τον θυμάται, άντε ένας στους 20 και τους 30 να τον σταματήσουν, να τον καλημερίσουν.

Ρωτάς αν αντέχεται, σήμερα να είσαι κάποιος κι αύριο να μην υπάρχεις; Ρωτάς αν το ξεπερνά αυτό το ψυχολογικό σοκ;
«Υαλίτιδα». Νόσος που σκοτώνει, χωρίς υπερβολή. Ο τύπος θαρρούσε πως είναι ξεχωριστός, οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση τον είχαν στείλει στην κορυφή του όρους των ψευδαισθήσεων. Και η ''επιβεβαίωση'' της σπουδαιότητας του ήταν όταν του χαμογελούσαν άγνωστοι, όταν του έλεγαν ''Ωραία, τα λέτε...'', ''Δεν χάνουμε εκπομπή σας... ''.

Σταμάτησε να βγαίνει στο κανάλι. Ο θάνατος. Ήρθε το τέλος του κόσμου. Ένα ακόμα θύμα της υαλίτιδας.

Διαβάστε ακόμα:

ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ: ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ…