Οταν πηγαιναμε μαζι σχολειο

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η σχολική χρονιά άρχισε. Πρώτη μέρα αγιασμός (μέχρι πότε;), δεύτερη μέρα τοποθέτηση στις τάξεις…, και άντε με το καλό ξεκινάμε. Ελάχιστα είναι τα παιδιά που ξέρουν από το σπίτι τους ότι η γνώση είναι δύναμη. Ότι μαθαίνουμε στα σχολικά μας χρόνια μένει βαθιά ριζωμένο για πάντα.

Και δεν χρειάζεται να παίρνουμε την γνώση μόνο από τα άθλια- τις περισσότερες φορές – σχολικά βιβλία, καλό θα είναι να ανατρέχουμε και σε άλλες πηγές, που στις μέρες μας δόξα τω θεώ, είναι το μόνο εύκολο. Για να «γιορτάσουμε» την νέα σχολική χρονιά σκέφτηκα να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να δούμε κάποια πολύ γνωστά μας πρόσωπα πως ήταν παιδάκια, πως ήταν στην εφηβεία…, τότε που τραγουδάγαμε το … «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»….

Τα κορίτσια τις παλιές εποχές ήταν υποχρεωμένα να φορούν ποδιά. Μετά η ποδιά καταργήθηκε, και τώρα τα κορίτσια μπορούν άνετα να φορούν D&G, αγορασμένα στην λαϊκή αγορά... Και αν τα κορίτσια φορούσαν ποδιές, τα αγόρια φορούσαν πηλήκια.

Και τώρα δείτε πως ήταν μαθητές: o Μέμος Μπεγνής, o Στέφανος Κορκολής, ο Μαζώ, η Αρλέτα, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Kim Kardashian, ο George Clooney, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Δούκισσα Νομικού, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μαρτάκης, η Έλενα Παπαρίζου, η Κατερίνα Στικούδη, ο David Beckham, η Charlize Theron   και άλλοι πολλοί…

Εδώ η συνέχεια του ρεπορτάζ...nikosonline.gr