ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΑΤΣ

 

Κάνεις το λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση. Κατά 77% θα πέσεις σε πολιτικό. Σε πολιτικούς. Όλες οι σοβαρές παραμύθι φούρναρης εκπομπές, όλες οι σοβαροφανείς βαράτε με κι ας κλαίω εκπομπές, έχουν πρώτο παράθυρο πίστα τους πολιτικούς. Μάλιστα. Γιατί, όμως;

Επειδή οι πολιτικοί μιλάνε. Επειδή ξέρουν να μιλάνε. Μαστοράτζες στο μπλα μπλα. Αυτή είναι η δουλειά τους. Βάλτους να παίξουν μπάλα, το ’χασες το ματς. Βάλτους στη ψησταριά να ψήσουν μπριτζόλες, τις κάψανε. Δώστους νυστέρι να χειρουργήσουν ασθενή, τον στείλανε αδιάβαστο. Διόρισε τους σε κρατικούς οργανισμούς, τους έριξαν έξω, με τη μία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δικηγόροι είναι η πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτοί, δηλαδή, που λόγω επαγγέλματος είναι εξασκημένοι να μιλάνε, να αγορεύουν, Και λένε π.χ. αυτός είναι μεγάλος πολιτικός. Γιατί, όμως; Επειδή είναι μεγάλος... ρήτορας.

Τι κάνουν οι οργανωτές των εκπομπών στα κανάλια. Οι τηλεπαρουσιαστές. Παίζουν στα σίγουρα. Δεν είναι μαλάκες να φέρουν καλεσμένους κάποιους οι οποίοι ψάχνουν τα λόγια τους. Οι πρώτοι παίκτες της πιάτσας να στήσουν ντέρμπυ στο γυαλί και να τσακωθούν μεταξύ τους είναι οι πολιτικοί. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΩΣ