Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Τρεις μεγάλες εφημερίδες της Αυστραλίας αλλά και μερικές περιφερειακές κυκλοφόρησαν με το πρωτοσέλιδο τους λογοκριμένο. Χρησιμοποίησαν δηλαδή τα ίδια τα μέσα της λογοκρισίας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της. Μια κίνηση σοκ - διαμαρτυρία κατά της νομοθεσίας που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου.

Στη διαμαρτυρία αυτή συμμετείχαν τόσο εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας, ανάμεσά τους η The Australian, η The Sydney Morning Herald και η Australian Financial Review, αλλά και τοπικές εφημερίδες.

Η παγκόσμια χούντα που επιβάλουν οι πολιτικοί, οι τράπεζες, οι δισεκατομμυριούχοι και οι πολυεθνικές δεν ανέχονται ούτε διαμαρτυρίες ούτε κριτική, ούτε έρευνα… Όποιος γουστάρει να σκύψει το κεφάλι, καλώς. Οι υπόλοιποι σιγά-σιγά θα εξαφανιστούν. Όλοι αυτοί θέλουν τον κόσμο αποχαυνωμένο να παρακολουθεί τηλεόραση, να είναι σκυμμένος στο smart phone του, να είναι παγιδευμένος στα social media

 

Στην μακρινή Αυστραλία λοιπόν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι ξεκίνησαν μια εκστρατεία συνασπισμού με σύνθημα: «Το Δικαίωμα της Αυστραλίας να Γνωρίζει» (Australia’s Right to Know). Η εκστρατεία - διαμαρτυρία πραγματοποιείται μετά τις επιδρομές της αστυνομίας στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου ABC στο Σίδνεϋ και στο σπίτι μιας δημοσιογράφου του ομίλου News Corp τον περασμένο Ιούνιο, τη νομιμότητα της οποίας εξετάζει το ανώτερο δικαστήριο, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών που έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Άλλωστε, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας μετέδωσαν …

Η συνέχεια εδώ….nikosonline.gr