Αυτος εκανε θεα την Μαντονα

 

Έχει σκηνοθετήσει 57 video clips. Και όχι οποιαδήποτε video clips. Και δεν είναι ένας τυχαίος αυτός που τα έκανε. Θέλω να σας πω για τον ακομπλεξάριστο κ. David Fincher, ο οποίος ξεκίνησε να σκηνοθετεί από παιδί 8 ετών, μετά πέρασε στα διαφημιστικά και στα ντοκιμαντέρ, μετά στα video clips και μετά στο σινεμά, όπου έγινε ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής μας.

Απ΄ ό,τι έχει πει, τα video clips είναι μεγάλο σχολείο, που του έδωσε τρομερή εμπειρία και γνώσεις. Έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να διηγηθεί μια ιστορία, να κατευθύνει τους τραγουδιστές ή τα συγκροτήματα, να είναι πειθαρχημένος, γρήγορος και οι σκηνές του να είναι πάντα μέσα στο ρυθμό του κομματιού. Άσε που έμαθε και καταπληκτικό μοντάζ.

Τα περισσότερα τα έκανε μέσα στην δεκαετία του ΄80, όπου σκηνοθέτησε 41 μουσικά video – το ένα καλύτερο απ΄ το άλλο. Έτσι o David Fincher απέκτησε καλή φήμη και άρχισαν να τον ζητούν και οι mega stars. Δεν θα σας ζαλίσω πολύ και πιστεύω πως αν σας αναφέρω το Englishman in New York (Sting), το Freedom ’90 (George Michael) και το Vogue (Madonna), να καταλάβατε για ποιο πράγμα σας μιλάω.

Από την δεκαετία του ΄90 που άρχισε να κάνει ταινίες ελάττωσε την δουλειά του στα clips (στα ‘90’s έκανε 11 clips)- και τα υπόλοιπα από το 2000 και μετά. Τελευταίο του ήταν το Suit & Tie του Justin Timberlake (2013).

Οι καλλιτέχνες στους οποίους έχει κάνει video clips...  

H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr