ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ... ΓΛΥΤΩΣΑΝ

 

Μαγκιά. Να θέλει ο άλλος να τα διαβάζει σα να τα γράφει ο ίδιος. Η μαγκιά κλανιά. Είναι αναγνώστης και απαιτεί να του τα γράφουν όπως γουστάρει. Μιλάμε για μαγκιά που σπάει προφυλακτικά. Κι αν ο μαγκιά κλανιά δεν συμφωνεί μ’ αυτά που διαβάζει, επιτόπου βγάζει πουλημένο τον δημοσιογράφο. Ότι τα παίρνει.

Πρόσεξε κατάσταση. Αν ο γραφιάς κάνει τα κέφια του μαγκιά κλανιά κι άλλων σαν κι αυτών αναγνωστών, τότε δεν είναι πουλημένος. Είναι, όμως, όταν γι' αυτά που υποστηρίζει δεν συμφωνεί ο μαγκιά κλανιά αναγνώστης.
Και ρωτάω. Ποιο είναι το προτιμώτερο σ' έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που αποφασίζει να τα παίρνει από τον ισχυρό της πιάτσας, από κάποιον άλλον, αδιάφορο αυτό. Να δωροδοκείται από επιχειρηματία ή να ξεβρακώνεται, να κολακεύει αναγνώστες; Δύσκολη η απάντηση. Γιατί; Επειδή έτσι ή αλλοιώς θα κυκλοφορεί με πουλημένη τη δημοσιογραφική ψυχή του .

Και το τελευταίο. Υπήρξαν περιπτώσεις δημοσιογράφων που ήταν ακέραιοι, δίχως εξαρτήσεις που τελικά την έκαναν γυριστή, κι άρχισαν να λαδώνονται. Τι συνέβη; Τους ώθησαν να γίνουν πονηροί οι μαγκιά κλανιά οπαδοί. Αφού τους ξεφώνιζαν ως ''πιαστράκηδες'' επειδή ήταν αντικειμενικοί, κι αυτοί αποφάσισαν, για να μη θεωρούνται όργανα άλλης ομάδας, να τα γράφουν... μεροληπτικά.

Κουίζ. Ποιος είναι ο δημοσιογράφος στη φώτο, ο αγριογουρούνης ή ο ημεροκυνηγός;

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ...