ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ! ΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΛΑ!

 

Πρωϊνή εκπομπή σε κανάλι, δεν λέμε ποιο. Ο δημοσιογράφος εκπομπάρχης με την βοηθό του, προσκεκλημενοι τρεις, δεν λέμε ονόματα. Γιατί; Αν πούμε ονόματα, τότε υπονομεύεται η ουσία της κουβέντας της δικής μας, όχι το τι παρλάρανε οι πέντε στο τηλεοπτικό τραπέζι του τάδε καναλιού.

Θέμα της εκπομπής η αλητεία της 'αναρχικής συλλογικότητας'' Ρουβίκωνας. Η εισβολή στο σπίτι τηλεοπτικού δημοσιογράφου και τα τρικάκια που πέταξαν μέλη της ''επαναστατικής'' οργάνωσης.

Λοιπόν. Τους έβλεπες και τους πέντε, τους δυο της εκπομπής και τους τρεις φιλοξενούμενους τους, και δεν πίστευες στα μάτια σου. Όλα τα λεφτά για να πάρει πρέφα κάποιος ξένος τη φαιδρότητα της Ελλάδος σήμερα ήταν το κλίμα και το ύφος της συγκεκριμένης εκπομπής. Δηλαδή;

Και οι πέντε συμφωνούσαν. Και οι πέντε ήταν ξεκάθαρα κατά της γραφικότητας αυτουνού του Ρουβίκωνα. Και οι πέντε καταδίκασαν τον τσαμπουκά στην οικία του δημοσιογράφου. Κι όμως!!! Στην συζήτηση επικρατούσε συνεχής εκνευρισμός. Μια ένταση από το πουθενά. Φοβερό! Πέντε άνθρωποι σε πλήρη αρμονία πολιτικής σκέψης, και σε συμφωνία δίχως αστερίσκους, αν δεν υπήρχε ήχος θα νόμιζε κανείς ότι τσακωνόντουσαν.

Αυτοί είμαστε. Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε εκπαιδευτεί στη σχολή της ψυχραιμίας. Μακριά από τα δώρα της κρύας σκέψης είμαστε. Κι αν μας υποχρεώσει κανείς να λειτουργούμε δίχως την τύφλα μας θα μοιάζουμε με ορφανά, γιατί θα μας λείπει η αιτία να τσακωθούμε.