AYTO ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 

Κάθε λεπτό σηκώνονται βίντεο διάρκειας 400 ωρών. Αυτή είναι μια πραγματικότητα άγνωστη και απρόβλεπτη ίσως μόλις λίγα χρονάκια πριν. Σα σήμερα 14 Φεβρουαρίου, το 2005, τρία υπαλληλάκια, εργαζόμενοι στην PayPal που συνεννοούνταν μεταξύ τους με νεύματα, τόσο κολλητάρια, είχαν την ιδέα και αφού τη ζύμωσαν την έκαναν πράξη. Ενεργοποίησαν το YouTube.com. Το νέο κόλπο.

Τράβηξαν ένα προσωπικό βίντεο και πώς να το στείλουν σε φιλαράκι τους. Βαρύ πράμα, δεν τσουλούσε με email κι αν το φόρτωναν στο ιντερνέτ, τότε θα έχαναν το μεροκάματο της ημέρας. Εννοώ ότι θα τους έτρωγε ώρες για να το καταφέρουν.

Αυτή είναι η επανάσταση. Το νέο που αλλάζει τα κόζα. Επανάσταση δεν είναι να λέει κάποιος τραμπάκουλας τι πιστεύει, τι οραματίζεται, να βρίσκει έναν αντίπαλο και δήθεν να τον αντιπαλεύει. Επανάσταση, καλή, κακή άσχετο, είναι να επιβάλει κάποιος κάτι που δεν υπήρχε. Κι αυτό να το αγκαλιάσουν εκατομμύρια άγνωστοι άνθρωποι.

Πρώτη σελίδα είναι η Google, δεύτερη το Facebook και μετά ακολουθεί το YouTube, στο οποίο οι προβολές του κατά 70% πραγματοποιούνται από συσκευές φορητές. Τα νούμερα που ορίζουν τη σχέση του παγκόσμιου πληθυσμού με το YouTube κόβουν την ανάσα. Οι 8 στους 10 μέχρι 50 χρονών είναι σε ανοικτή σύνδεση με το YouTube. Οι άνδρες, το περισσότερο από 60% των χρηστών βλέπουν κυρίως ποδόσφαιρο, οι γυναίκες θέματα σχετικά με ρούχα, καλλυντικά, αρώματα, δίαιτα, γυμναστική.

YouTube, το ''βάθρο'' των ερασιτεχνικών βίντεο που επηρέασε τη μουσική βιομηχανία. Που έδωσε μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα. Το 2012 οι ενεργοί χρήστες είναι ένα δις και φτάνουν τα 30 εκατομμύρια την ημέρα το 2018.

Το YouTube στην Google κοστίζει λιγώτερο από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αλλά της αποφέρει έσοδα 13 δις.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ BEATLES ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ