ΤΟ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ MEGA

 

Επιτυχία για το κανάλι του Μαρινάκη, το mega, που πριν ακόμα βγει στον αέρα έκανε σαματά. Και πολυσυζητήθηκε η πρεμιέρα του. Συνέβη διότι είναι δυνατό brandname το πρώην κανάλι των εκδοτών και θεωρούμενων πρώτων τη τάξει αρχιδιαπλεκόμενων, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λαμπράκη- Ψυχάρη. Ο μικρός Καραμανλής τους είχε χαρακτηρίσει ''νταβατζήδες''.

Πράγματι, το πρώην mega, όσο κι αν είχε κατηγορηθεί ότι έπαιζε στο power game της πολιτικής είχε θριαμβεύσει δημοσιογραφικά. Κυνηγούσε την είδηση, προλάβαινε τα γεγονότα. Αυτό ήταν το μεγάλο ατού του.

''Αντικειμενικό'' κρίθηκε το δελτίο ειδήσεων στο νέο mega. Τι θα πει αντικειμενικό; Τίποτα δεν θα πει. Το ότι δίνει χρόνο στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, ότι δεν μονοπωλεί την παρουσία της η κυβέρνηση, δεν λέει τίποτα. Το κανάλι, και το κάθε μέσο, εφημερίδα ή ραδιόφωνο, δίνει τις εξετάσεις του σε σύγκριση με τον εαυτό του. Με το ποιο είναι το ίδιο, όχι αν τηρεί... ίσες αποστάσεις με τα κόμματα.

Το μέσο έχει λόγο ύπαρξης αν μας δείξει ποιο είναι. Όχι να ''παίζει'' ουδέτερα κι αυτό να χαρακτηρίζεται... αντικειμενικότητα. Στο φινάλε το μέσο δεν αξίζει αν κυκλοφορεί στην πιάτσα με απουσία δικής του θέσης, δικής του ματιάς στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, και... υπηρετεί μονάχα τα κόμματα.

Για το δελτίο του mega. Τεφαρίκι η παρουσιάστρια του, στο όνομα Δώρα Αναγνωστοπούλου (φώτο). Ό, τι καλύτερο έχω δει. Ευχάριστη και αυστηρή, όπως απαιτεί ο ρόλος του δημοσιογράφου όταν εκφωνεί ειδήσεις. Όχι χαριτωμενιές και ειρωνείες, να γίνουμε ευχάριστες στον χάλια τηλεθεατή. Η κυρία Αναγνωστοπούλου χωρίς προηγούμενα χιλιόμετρα μπροστά στην κάμερα, έχει την ιδεώδη ηλικία για το δελτίο, κι έδειξε ωριμότητα έμπειρης. Στα συν το σοβαρό και ελληνικό πρόσωπο. Όχι κάποια μεταχειρισμένη φάτσα. Και δεν χάνει στιγμή στο γρήγορο ρυθμό του δελτίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΟ ΠΑΡΑΞΥΛΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ