ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΙ ΕΙΧΕ ΟΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΘΕΛΕ!

 

Είναι γνωστό ότι υπήρξε όμορφος, μέγας γόης και γυναικοκατακτητής. Ο Στεφανάκος υπήρξε ο απόλυτος και ασύγκριτος celebrity του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποτέ και για κανένα Έλληνα παίκτη δεν έχουν γραφτεί για τόσο πολύ καιρό, τόσο πολλά, σε τόσες εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης, στα οποία δέσποζαν συνέχεια οι φωτογραφίες του στο εσωτερικό τους αλλά και στα εξώφυλλα τους.

Για την περίοδο μετά την κατοχή, δύο ήταν οι άντρες τους οποίους κυνηγούσαν όλα τα θηλυκά. Ο κολυμβητής Μπάμπης Μουτσάτσος (αργότερα ιδιοκτήτης του night club “Κουΐντα”) και ο αμυντικός του Ολυμπιακού Μίμης Στεφανάκος. Είχαν όποια γυναίκα ήθελαν. Από αστές και μεγαλοαστές μέχρι ηθοποιούς, τραγουδίστριες, υπηρέτριες,  και Γαλλίδες στρίπερ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την περίπτωση του Μίμη Στεφανάκου, που έγραψε ιστορία στην άμυνα του Ολυμπιακού, και στις καρδιές των γυναικών.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα την Πρωτοχρονιά του 1937, με καταγωγή από την Μάνη. Το 1942, σε ηλικία 5 ετών με την μητέρα του και την αδελφή του ήρθαν στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα. Στα 13 του όπως όλα σχεδόν τα αγόρια της εποχής, κλωτσούσε μπάλα στην γειτονιά και ήταν καλός. Στα 15 του υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο σε ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, και από τότε γνώρισε μόνο ανοδική πορεία. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο γράφτηκε και στο κολυμβητήριο του Παναθηναϊκού το 1954. Ήταν πια ένα 17χρονο όμορφο παλικαράκι που έκανε θραύση στα κοριτσόπουλα της γειτονιάς. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του πως τα «περπατήματα» του στην νυχτερινή Αθήνα ξεκινούσαν από το απόγευμα για να συναντάει νεαρά κορίτσια και κρατούσαν μέχρι το βράδυ, όπου κατέληγε σε στέκια με πιο ώριμες γυναίκες που δεν χρειάζονταν την άδεια του μπαμπά να κυκλοφορήσουν νύχτα.

Δεν είχε πρόβλημα με τις γυναίκες. Πήγαινε με συνομήλικες του μέχρι ότι να 'ναι… Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, από το 1960 μέχρι το 1964 έγινε ηθοποιός και έπαιξε σε επτά κινηματογραφικές ταινίες – Β’ διαλογής. Λόγω γνωριμίας του με την Μελίνα Μερκούρη, παρ’ ολίγο να παίξει στο “Ποτέ την Κυριακή”, αν δεν είχε εκείνο τον καιρό υποχρεώσεις ως στρατευμένος, σε επίσημους διεθνείς αγώνες της Εθνικής Ενόπλων στο εξωτερικό. Σ΄ αυτό το σημείο, για να μάθω περισσότερα τηλεφώνησα σε μια γνωστή μου ηθοποιό μεγάλης ηλικίας, που να ‘ναι καλά, όποτε χρειάζομαι κάτι, μου λέει τα πάντα. Και μου είπε…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr