ΨΟΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ.... ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ

 

Νέο βιβλίο για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Δεν σταματάνε να γράφονται βιβλία αλλά και καθημερινά ρεπορτάζ για τα πρόσωπα, πεθαμένα ή ζωντανά, αδιάφορο αυτό, που έζησαν, που ζουν στο παλάτι. σ' ένα από τα παλάτια. Γιατί αυτή η τρέλα, πιο σωστά η ανοησία να ασχολείται ο κόσμος με τη φανερή και την απόκρυφη καθημερινότητα των διαδόχων, των πριγκήπων, με ποιον ξενοπηδιόνται, πως συμπεριφέρονται στους υπηρέτες, με ποιο λεξιλόγιο βρίζονται μεταξύ τους, ποια τεχνάσματα κάνουν για να το σκάσουν από τη φρουρά κ,α.

Το έργο πουλάει. Αυτός είναι ο λόγος για τις συχνές εκδόσεις στα εσώτερα του παλατιού και τις ιδιοτροπίες των γαλαζοαίματων. Ψοφάει ο κόσμος την κλειδαρότρυπα στα βασιλικά σαλόνια. Ιστορία παλιά. Απλά σήμερα τα ΜΜΕ το έχουν παραξεφτυλίσει. Με πλάγια ματιά κοζάρησε η Καίητ του Ουίλιαμ την Μέγκαν του Χάρυ. Τα δυο αδέλφια, γιοι του Κάρολου τα πάνε καλά, όχι δεν τα πάνε καλά, αυτό θα φορέσει ο ένας, ο άλλος σκέπτεται να φυτέψει δέντρα από την Ουαλία, η μάνα τους, μακαρίτισσα Νταϊάνα όποτε έβλεπε μπροστά της τον σύζυγο της έψαχνε νέο εραστή κλπ κλπ.

Γιατί, όμως, ο κόσμος δεν χορταίνει να διαβάζει για τα πρόσωπα της βασιλικής αυλής, που δεν παράγουν τίποτα, που δεν έχουν κανένα καθήκον προς το δημόσιο και ζούνε στην πολυτέλεια από τους φορολογούμενους; Τεμπελόσκυλα που για να δικαιολογήσουν το μισθό τους και την ύπαρξη τους, περισσότερο για να διασκεδάσουν την ανία τους, το ρίχνουν σε φιλανθρωπική δράση. δηλαδή να συνεχίσουν να είναι ανεύθυνοι και υπόλογοι πουθενά.

Ίσως να ισχύει τούτο: Ναι μεν ο κόσμος έχει τις συμπάθειες του για τούτον και τον άλλον παλατιανό, αλλά από την άλλη εισπράττει μια ικανοποίηση όταν πληροφορείται πως ο έτσι λόρδος ή έτσι δούκισσα συμπεριφέρονται όπως ένας γείτονας τους. Με μικροπρέπειες, με χυδαιότητα, με εμμονές. Μεθάνε, απατούν τον σύζυγο, κάνουν μαλακίες.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΔΡΑΜΑ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ ΣΤΟ... TWITTER