ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ... ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ!

 

Ουκ ολίγες είναι οι σταρ του κινηματογράφου μας, που στα πολύ νιάτα τους, είχαν λάβει μέρος στα καλλιστεία. Άλλες κέρδισαν τον τίτλο της Σταρ Ελλάς, άλλες βγήκαν αναπληρωματικές ή Μις Γιανγκ κι΄ άλλες δεν τα κατάφεραν καν. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Η Μάρω Κοντού για παράδειγμα, στα μέσα της δεκαετίας του '50 είχε δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό, αλλά δεν μπήκε ούτε στην τελική δωδεκάδα.

Και εκείνα τα χρόνια τα καλλιστεία ήταν πολύ κομψά, σοβαρά και σικάτα. Για να καταλάβετε, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το 1952 όταν βγήκε Σταρ Ελλάς η Νταίζη Μαυράκη, παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Παππάς και ο Μίμης Φωτόπουλος και στην επιτροπή η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Άννα Συνοδινού και ο Νίκος Χατζίσκος…Ουάου!!!

Ας δούμε τις 4 πιο γνωστές που κέρδισαν τον τίτλο της Σταρ Ελλάς

Ρίκα Διαλυνά 1954

Βγήκε σταρ Ελλάς στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό ταξίδεψε η αναπληρωματική, η Έφη Ανδρουλάκη. Έτσι που λέτε, η Ρίκα κέρδισε και όταν ήρθε η ώρα να ετοιμάσει το διαβατήριο της για να πάει στο Long Beach  των Η.Π.Α, έμεινε με το στόμα ανοικτό. Η Αμερικάνικη  πρεσβεία δεν της έδωσε βίζα, γιατί λέει, ως σπουδάστρια της σχολής καλών τεχνών, είχε εικονογραφήσει το εξώφυλλο ενός βιβλίου που θεωρήθηκε κομουνιστικό!!! Η Ρίκα που τότε ήταν 22 ετών, έτρεξε δεξιά (και καθόλου αριστερά) να πει πως δεν είναι κομουνίστρια…, αλλά βίζα δεν πήρε!

Ζωή Λάσκαρη 1959

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1944. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη και με αυτό το όνομα πήρε μέρος στα καλλιστεία του 1959. Κράτησε το όνομα της ως είχε, αλλά είπε ψέματα για την ηλικία της. Αντί για 16 που ήταν είπε πως ήταν 18.  Και κέρδισε. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ζωή Κουρούκλη βρέθηκε στο Long Beach της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού, αλλά…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr