Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ

 

Τον σταμάτησαν τον Γιώργαρο τον Τράγκα από το ραδιοφωνικό σταθμό που έκανε την καθημερινή του εκπομπή. Κοντά στις τέσσερις δεκαετίες είναι στο ραδιόφωνο ο Γιώργαρος κι όλα τα χρόνια τρέχει με επιτυχία στον πρωταθλητισμό της ακροαματικότητας. Ο παικταράς στο αντικείμενο και στο είδος της εκπομπής που παρουσιάζει με show, παρακαλώ. Βέβαια, εκπομπάρχης showan είναι ο μοναδικός Τράγκας και είναι χαμένος από χέρι όποιος τολμήσει να τον μιμηθεί.

Γιατί, όμως, ο ίδιος ο σταθμός έβγαλε κόκκινη κάρτα στον έμπειρο Τράγκα και τον έστειλε στα αποδυτήρια; Δεν μας ενδιαφέρει. Θα χάσουμε την ουσία αν λάβουμε υπ΄ όψιν το τι λένε οι δυο πλευρές για την αιτία του διαζυγίου ή τι αναφέρουν οι διαδρομιστές. Ας πιάσουμε, λοιπόν, το ζήτημα ακαδημαϊκά, με αφορμή το συγκεκριμένο επεισόδιο...

... Είμαι ιδιοκτήτης σε ραδιόφωνο ή κανάλι, εφημερίδα ή περιοδικό και επόμενο είναι να κάνω το δικό μου παιχνίδι διαπλοκής. Παίζω υπέρ ή εναντίον της κυβερνήσεως. Έτσι κονομάω. Έτσι ποντάρω για να τα αρπάζω στο αλλοιώς. Έχω, όμως, στο μαγαζί μου ένα τύπο που θέλει να κάνει κι αυτός το δικό μου παιχνίδι. Το κόντρα παιχνίδι. Το παιχνίδι για τη δική του κονόμα ή διότι έτσι θαρρεί πως υπηρετεί το λειτούργημα της ενημέρωσης και της ελεύθερης κριτικής.

Εγώ τι ρόλο παίζω στο ραδιόφωνο μου ή το περιοδικό μου; Γλάστρα είμαι αν αφήσω ασύδοτο τον δημοσιογράφο να κάνει τη δουλειά όπως εκείνος νομίζει κι έτσι να κάνει χαλάστρα στην κονόμα μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΣΑΒΒΑΣ