ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΑ... ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Από μια άποψη είναι για λύπηση ο κόσμος της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ένα κάρο επαγγελματίες ζούνε από τα κανάλια, κρατικά, ιδιωτικά, πειρατικά, περιθωριακά, και επειδή η ιδιοκτησία τους είναι χαίρετε, δηλαδή δεν ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο, παρουσιάζεται το γνωστό λιποθυμικό φαινόμενο. Να μοιάζουν τα κανάλια σα μαγαζιά με άδεια ράφια, με άδειες αποθήκες, με άδειες βιτρίνες.

Τι να πουλήσει ένα μαγαζί άδειο; Τι να αγοράσει κάποιος από μαγαζί που είναι μεν ανοικτό, λειτουργεί με πωλήτριες και προϊστάμενους, αλλά δεν έχει τίποτα της προκοπής για πούλημα.

Αυτές τις μέρες τα έχουν βάλει κάτω οι αρμόδιοι προγράμματος στα κανάλια να δούνε ποιες εκπομπές θα στήσουν εν όψει της νέας σαιζόν. Και δεν βρίσκουν άκρη. Γιατί; Πρώτον και βασικότατο, δεν τολμούν να ξεφύγουν από την πεπατημένη. Στα σίγουρα να πάνε, υποτίθεται. Από την άλλη, στις γνωστές συνταγές δεν βρίσκουν τους κατάλληλους ανθρώπους. Τους κατάλληλους παρουσιαστές.

Καραντίνα, λέει, λόγω κορονοϊού. Η άλλη καραντίνα είναι η πιο θανατερή και long play. Βάζεις μπροστά την τηλεόραση στο σπίτι και, τελικά, πολεμάς με το εργαλείο στο χέρι. Δεν σου κάθεται τίποτα. Δεν κολλάς σε κανάλι. Κάτι, ρε, παιδί μου, να σε τραβήξει και να το δεις. Τίποτα. Είσαι σε καραντίνα και από την τηλεόραση.

''Θέλω να κάνω εκπομπή, έχω ιδέες... '' λέει το μανούλι, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (φώτο). Μια χαρά είναι να την κοζάρεις και να μην την χορταίνεις. Για εκπομπάρχισσα, όμως, είναι το ρίσκο. Παίζεται στάνταρ η αποτυχία της. Να, γιατί είναι για φυλακή τα κανάλια, που ψάχνονται να γεμίσουν πρόγραμμα και δεν τους βγαίνει. Κι άλλες μπάνικες σαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου κυκλοφορούν στην πιάτσα, αλλά δεν ζυγίζουν για να αναλάβουν παρουσιάστριες.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;