ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ

 

Με μια κουβέντα. Λείπει το μεγάλο κανάλι. Το ξεχωριστό. Γι΄ αυτό δεν ξεχωρίζει κάποιο στις τηλεοπτικές θεαματικότητες. Παλεύουν στήθος με στήθος. Να, τα νούμερα, που τα λένε όλα.

Ο αντένας στο 14,3%, ο σκάις 14,1% και ο σταρ στο 14%. Την άλλη εβδομάδα η σειρά πιθανόν να αλλάξει, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Ποια η σημασία αν προηγείται στα ζαρωμένα ή πλαστικά βυζιά αυτό ή το άλλο κανάλι;

Σημασία έχει ότι δεν υπάρχει τηλεόραση. Αυτό το φοβερό μέσο που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου και έχει τη δυνατότητα να σε βγάλει έξω, όπως και να σε κάνει ζόμπυ σκέτο. Και δεν θα το κάνει διότι έχει τέτοια σκοπιμότητα, αλλά γιατί δεν έχει να σου πει κάτι από τη μια και από την άλλη ο τηλεθεατής παραδίδεται στα ανύπαρκτα κανάλια.

Ο άλφας είναι στο 11,1%, ο όπεν στο 6,9% και τέλος ο μέγκας στο 6,4%. Τα κρατικά κανάλια μόνα τους είναι άλλη κατηγορία, Η ΕΡΤ ένα στο 4,2%, νικάει την ΕΡΤ δυο που με 2% περνάει το 1,3% της ΕΡΤ τρία. Το ΕΡΤ SPORTS δεν έχει καταφέρει να καβαλήσει το ένα τα εκατό.

Τελικά. Τα ρηάλιτυ, τα τηλεπαιχνίδια, τα σήριαλ, οι ταινίες, τα τοκ-σώου, οι εκπομπές μαγειρικής και ό,τι άλλο παίζει στο πρόγραμμα τους, τα πάντα όλα δεν φτιάχνουν ''μέτρο'' και ταυτότητα σε κανάλι παρά μόνο οι ειδήσεις. Τα νέα της ημέρας. Δηλαδή, το κρίσιμο στοιχείο είναι η δημοσιογραφία. Και δημοσιογραφία δεν γίνεται με ιδιοκτήτες καναλιών που για δικούς τους προσωπικούς λόγους μπήκαν στη βιομηχανία της τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...