Ο ΘΥΛΗΚΟΣ... ΠΑΡΙΣ, ΠΡΩΤΙΑ ''ΜΙΣ ΕΥΡΩΠΗ''

 
Συνεχίζω τη σειρά ''Αχ, αυτά τα νιάτα'' με το Νο 6... επεισόδιο, αν μου επιτρέπεται ο τηλεοπτικός όρος. Μπαίνω κατ΄ ευθείαν στο ψαχνό.

Όλοι τους ξέρουμε. Κάποιους τους μάθαμε σε μεγάλη ηλικία, έτσι όταν τους βλέπουμε νέους είναι σαν να βλέπουμε άλλο άνθρωπο…

Πάρη Λεβέντη

Η Πάρη Λεβέντη γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1936 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου. Το 1959, συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς εκείνης της χρονιάς με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» κατέκτησε η 16χρονη τότε, Ζωή Λάσκαρη, ενώ τον τίτλο «Μις Ελλάς» τον κέρδισε η Υακίνθη Καραβίτη. Η Πάρη Λεβέντη κέρδισε τον τίτλο της «Ελληνίς 1959». Μετά από δέκα ημέρες ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ευρώπη» και κατέκτησε την πρώτη θέση. Το 1960 κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία “Η Αυγή του Θριάμβου” σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Φυλακτού, ο οποίος την ερωτεύτηκε σφόδρα. Παντρεύτηκαν το 1968 και στην συνέχεια μετακόμισαν στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών όπου και ζει μέχρι σήμερα.

Νόνικα Γαληνέα

Η Νόνικα (Αντιγόνη) Γαληνέα γεννήθηκε 8 Ιουνίου 1938. Ο πατέρας της, ο Πέτρος Γαληνέας, δικηγόρος από την Καρδαμύλη της Μάνης. Μητέρα της η Θεοδοσία (Dorette) Kαραϊωσηφόγλου, η οποία κατόπιν του χωρισμού της με τον Πέτρο Γαληνέα, παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Τρίτος σύζυγός της ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Στρατής Ανδρεάδης. Η Νόνικα φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Μακρή και στην ηλικία των 14 ετών μεταγράφηκε στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Montre-Satelard School στην Ελβετία, και στην ηλικία των 18 εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Κατόπιν σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art. Παντρεύτηκε τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση, και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου έκαναν τρία παιδιά τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία. Η σταδιοδρομία της ξεκινάει το 1963 με εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης, όπου η πρώτη της παράσταση ήταν με τις Όρνιθες του Αριστοφάνη.

Σωτηρία Μπέλλου

Η Σωτηρία Μπέλλου γεννήθηκε στο χωριό Δροσιά κοντά στη Χαλκίδα, στις 29 Αυγούστου 1921 και πέθανε 27 Αυγούστου 1997. Ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια, μία από τις κορυφαίες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Ο άντρας της ήταν…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr