ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ

 

Η Άννα Κορακάκη κέρδισε μια πρωτιά και μια τριτιά στους προηγούμενους ολυμπιακούς αγώνες, το 2016. Πρωτοφανές για Ελληνίδα να πάρει δυο μετάλλια, χρυσό και αργυρό, σε μια διοργάνωση ολυμπιακών. Στο Τόκυο η 25χρονη σκοπεύτρια από την Δράμα κατετάγη στην έκτη θέση, και στο πιστόλι και στο αεροβόλο. Που είναι η… αποτυχία της;

Μιλάμε για επίπεδο συναγωνισμού ολυμπιακών, όχι για αγώνες γειτονιάς ή μακεδονικούς και βαλκανικούς. Έκτη θέση στον κόσμο είναι επιτυχία. Λένε αβασάνιστα ''απέτυχε'' η Κορακάκη λες και το κορίτσι δεν ήταν συνεπής με το συμβόλαιο που υπέγραψε. Ότι είχε υποχρέωση να... φέρει μετάλλιο στην Ελλάδα

Θα πεις συγκρίνουν την εμφάνιση της στην Ιαπωνία με τη διοργάνωση στο Λονδίνο. Απαγορεύεται! Άλλοι αγώνες εκείνοι, σ’ άλλο χρόνο, μ’ άλλους αντιπάλους. Δεν λες απέτυχε ο χρυσός ολυμπιονίκης διότι δεν ξανανέβηκε στο βάθρο. Αυτά συμβαίνουν διότι τα μμε καλούνται(;) – από ποιον, από ποιους- μια φορά το χρόνο να ασχοληθούν με τους ολυμπιακούς αγώνες. Με τα ''μικρά'', τα άγνωστα σπορ.

Να, τι γινόταν πριν 50 και 60 χρόνια. Και συνεχίζεται να γίνεται. Εφημερίδες για τέσσερα χρόνια που αγνοούσαν π.χ. κωπηλασίες και σκοποβολές, που δεν είχαν συντάκτη ειδικό στο πιγκ πογκ και την τοξοβολία, τις ημέρες των ολυμπιακών δημοσίευαν αναλυτικά τα αποτελέσματα σε κάθε άθλημα, σε κάθε αγώνισμα, ακόμα και όταν απουσίαζε η ελληνική συμμετοχή. Φαινόμενο γραφικό.

Μέσα που σνομπάρουν τους ολυμπιακούς και τον αθλητισμό, που οι αναγνώστες τους ενδιαφέρονται μονάχα για την ομαδάρα τους στο ποδόσφαιρο, και δικαίωμα τους, στο διάστημα των αγώνων… φοράνε τα καλά τους. Όπως στα παλιά χρόνια ντυνόντουσαν τα κυριακάτικα οι χωρικοί για να πάνε στην εκκλησία. Στη φώτο η ολυμιονίκις του 2016 στη Μήλο.
Διαβαστε ακομα: