ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ

 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτό το χαμένο κορμί, η γυναίκα σαμιαμίδι με το όνομα Καίητ Μος είχε γίνει μακράν η Νο1 μούσα της παγκόσμιας μόδας. Η εκλεκτή σχεδιαστών αλλά και διαφημιστών, που κάθε χρόνο ψάχνουν ποιο είναι το top-model με την πιο ισχυρή επικοινωνιακή δυναμική, προκειμένου να «περάσει» στον κόσμο ένα brandname καλλυντικού, αρωματικού, σεξιστικού πρότζεκτ, από κολώνια μέχρι εσώρουχο, αυτοκίνητο και ποτό.

Το δικό μου το μάτι, ο δικός μου εγκέφαλος βαράει σ’ άλλα κύματα και δεν αντιλαμβάνεται τους ύμνους που έχουν γράψει ειδικοί, σχετικοί με τον κόσμο της μόδας αλά κια προσωπικότητες στην επικοιννωνία, για τη φιγούρα και το πρόσωπο της βρετανίδας θεάς. Ναι, συμφωνούν όλοι, πως η 1 μ. 68 Katherine Ann Moss εκφράζει, περισσότερο από κάθε άλλη, τα χρόνια του έβγα του 20ου αιώνα και του έμπα του 21ου αιώνα. 
Μια ανύπαρκτη ως θηλυκό, λέω εγώ, που εκφράζω μια άλφα κατηγορία αρσενικών. Δεν είναι ταλέντο η κυρία Καίητ Μος.. Είναι το μηδέν. Δεν έχει επαγγελματική συμπεριφορά. Είναι το ρεμάλι. Κι επειδή δεν άντεξε τόσο χρήμα, τόση φήμη, τις υψηλές γνωριμίες, γι' αυτό της ήταν αδύνατο να ξεφύγει από την κοκαίνη. Και το αλκοόλ.
Η βιογραφία της Καίητ Μος κυκλοφόρησε το 2014 και είναι καθρέπτης για την αλήθεια της ζωής της. Καταχρήσεις κόντρα στις καταχρήσεις. Ανίκανη να κρατήσει ένα δεσμό με άνδρα. Ανασφαλής, ασυνεπής. Δεν είναι σε θέση να αποφασίσει για τίποτα, ακόμα αν θα πιει ή όχι καφέ.
Κι όμως, αυτήν ήθελε το σύστημα. Όχι, βέβαια, πως της έκανε χάρη. Σε καμιά περίπτωση. Στη μόδα παίζονται πολλά λεφτά. Το top model είναι το βαποράκι που θα περάσει στην αγορά ό,τι λανσάρει η βιομηχανία καλλυντικών, ρούχων κλπ. Η Καίητ Μος ήταν η εκλεκτή. Άσχετο ότι είχε παραξεφτυλιστεί στην προσωπική της ζωή. 
Κουρέλι έγινε όταν την εγκατέλειψε ο Τζωνυ Ντεπ. Και το ‘ριξε στα όργια με τον Τζούντ Λω και την πρώτη σύζυγο του Σάντυ Φροστ, η οποία γοητεύτηκε και δεν μπόρεσε να αντισταθεί σεξουαλικά με την Μος, οπότε και ο Τζουντ Λω μπήκε στο παιχνίδι κι έγιναν τρίο.
Η Καίητ Μος γεννήθηκε Ιανουάριο του 1974. Μανεκέν είναι και η αδελφή της, έγινε και η κόρη της.
Διαβαστε ακομα:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ